изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:41 EEST
ХОТЕЛИЕРИТЕ ОТ СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ СА В ПОДГОТОВКА ЗА СЕЗОН 2017    
Туризъм Вече започна подготовката за летния сезон през следващата година, съобщи пред Радио „Фокус“ – Варна Димитър Димитров, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), регион Североизточна България, съобщи infotourism.net. Димитров каза, че някои от обектите по Североизточното Черноморие са започнали да провеждат основни строителни ремонти, а други работят по освежаване на вътрешните интериори на хотелите.

„В момента стартират няколко програми от Министерството на труда и социалната политика за обучение и преквалификация. Някои от колегите вече си подготвят документите, тъй като срокът изтича на 8 декември. Другите са си решили проблема, като са си наели учители, които да обучат и подготвят персонала им“, обясни Димитър Димитров.
Той посочи, че към момента на дневен ред стои и въпросът с договарянията за туристически сезон 2017 г., които са в сила в цяла Западна Европа. „Предстоят ни много договорки с Румъния и Русия, паралелно с това преквалифицираме кадри и се занимаваме с ремонт и обновяване на базите, за да сме готови да стартираме сезона“, подчерта Димитър Димитров.
Той каза също така, че за новогодишните празници 40% от гостите по Североизточното Черноморие ще бъдат румънци. „Не разполагам с точна информация за заетостта на базата, но записванията определено продължават. За Нова година има достатъчно желаещи“, подчерта Димитров.
Според него, българинът е свикнал да прави резервациите си в последния момент и затова се очаква към 15-20 декември записванията да се увеличат. „В някои от нашите комплекси се предлагат бонуси за ранни записвания - цената е с около 5 до 10 лева по-ниска, ако се направят резервации до 1 декември. Част от колегите обаче, са удължили промоционалната оферта до към 10 декември, така че свободни места има почти навсякъде, свободни куверти също има все още“, потвърди хотелиерът. Офертите по хотелите на морето и в тези от градски тип се предлагат на цени от 160 лв. за двудневен престой и стигат до 300 лв. за тридневен пакет в по-високобюджетните комплекси", обясни Димитър Димитров. НДТ
 


Сходни връзки

ХОТЕЛИЕРИТЕ ОТ СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ СА В ПОДГОТОВКА ЗА СЕЗОН 2017 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди