изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:41 EEST
ОТЛИЧИЯ ЗА ДЕЦА ОТ ОБЛАСТ ДОБРИЧ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС "С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА"    
Образование

Множество отличия заслужиха талантливи деца от област Добрич от националния конкурс с международно участие "С очите си видях бедата" 2016 г.



В първа категория, трета възрастова група първо място печели Григор Григоров от СУ „П. Р. Славейков” в Добрич. В първа възрастова група, втора категория, победител е Рая Пенева, а третото място е за Дамла  Тасин, и двете от ШИПИ към ОДЗ „Малкият принц” в Тервел. Оттам е и завоювалата второ място във втора възрастова група Станислава Михова. С поощрителна награда в трета възрастова група е Радостина Николова, която също е от ОДЗ в добруджанския град.

Международният конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ е мероприятие извън училищните дейности, свързано с обучението на учениците за действие и поведение при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Основната цел на конкурса е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита, действията на Единната спасителна система.

Участниците в конкурса са ученици от 6 до 18 години от детските и учебните заведения, разделени на три категории в три възрастови групи.

Конкурсът се провежда за първи път през 2002 г. по инициатива на Държавна агенция „Гражданска защита” под името „С очите си видях бедата”. В периода 2007 – 2011 г. е с ново име „Мисия спасител”, а от 2012 г. си връща първоначалното име. Националният конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” прераства в Международен конкурс под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа. НДТ

 


Сходни връзки

ОТЛИЧИЯ ЗА ДЕЦА ОТ ОБЛАСТ ДОБРИЧ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС "С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди