изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:40 EEST
АПОКАЛИПСИС В С. ХИГТРИНО - ПЪТНИЧЕСКИ И ТОВАРЕН ВЛАК СЕ СБЛЪСКАХА, ЦИСТЕРНИ СЕ ВЗРИВЯВАТ    
НовиниУжасът в Хитрино се оказа по-голям от очакваното. След като стана ясно, че има поне четирима загинали и най-малко 12 пострадали, сега се появи нова шокираща информация.„Има срутена къща, в която са затрупани деца. Извикани са всички екипи на пожарната”, това заяви пред БНР кметът на общината Нуридин Басри. Всичко започна малко преди шест часа, когато товарен и пътнически влак са се сблъскали в района на гарата. „В резултат на удара цистерните са избухнали, като ударната вълна е усетена и в съседното село Панайот Волов. Голяма част от къщите в района на гарата в Хитрино са засегнати от последвалия пожар.



Най-вероятно ще се наложи евакуация на жителите. Има пострадали”, заяви още Басри.Временно движението през село Хитрино е ограничено, съобщиха от "Пътна полиция". Осигурен е обходен маршрут.
 
Според началника на пожарната гл. комисар Николай Николов, ще се наложи евакуация, а гражданите, които отказват да се подчинят на разпореждането, ще бъдат изведени насила.



Със сигурност има поне четирима загинали при взрива край Хитрино. Тази ексклузивна информация съобщи комисар Николай Николов - директор на ГД ПБЗН пред Нова телевизия. По негови думи обаче черната бройка може да се увеличи.
Ситуацията е тежка, а пожарът не е напълно овладян, посочи още той.

По неговите думи, главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил екип от Националната следствена служба, който да установи причините за взрива.
"Ще евакуираме всички от близките къщи, а ако има такива, които не искат, ще ги изведем и на сила", ако трябва, уточни Николов.

Говорителката на ОДМВР-Шумен поясни, че сигналът е подаден точно в 05,42 часа от мобилен телефон. "Влакът е пътувал от Варна към Русе. Гарата е напълно унищожена, има и много постройки, които са много засегнати", уточни Ася Йорданова.
ОТ МВР обаче са категорични, че инцидентът е транспортно произшествие и не става дума за терористичен акт.





Ето какви са причините за ада край Хитрино!

Последните два вагона на товарната влакова композиция са причинили тежката авария на гара Хитрино. Те са се закачили за далекопровод, при което последвал взрив, съобщава БНР.
Точно тогава и местните жители чули експлозия. Някои от тях описват усещането като „земетресение”. Малко по-късно се чул и втори взрив.
На място, освен екипи на полицията и пожарната от съседните градове, е пристигнала и жандармерия от варна.
Все още има много затрупани хора под срутилите се къщи. Разразилият се пожар още не е овладян.
Пострадалите са откарани в болницата в Шумен. В клиниката по изгаряния във ВМА Варна имат готовност да приемат ранените.
Местните жители смята, че загиналите са повече от четирима. Засега няма потвърждение на тази информация.
Те обвиняват полицията и пожарната, че пристигнали твърде късно. Тази информация предстои да се провери.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

АПОКАЛИПСИС В С. ХИГТРИНО - ПЪТНИЧЕСКИ И ТОВАРЕН ВЛАК СЕ СБЛЪСКАХА, ЦИСТЕРНИ СЕ ВЗРИВЯВАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди