изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:33 EEST
ПРИ ДВОЙНИЯ АТЕНТАТ В ИСТАНБУЛ В СЪБОТА ВЕЧЕРТА СА ЗАГИНАЛИ 29 ДУШИ, РАНЕНИТЕ СА 166    
По света Истанбул.  След взрива на кола-бомба в събота (10 декември) вечерта в центъра на турския град Истанбул, последван от експлозията на атентатор-самоубиец, са загинали 29 души, а ранените са 166, съобщава Reuters, позовавайки се на турския министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. Всички загинали, освен двама, са полицейски служители. Общо 17 от ранените са подложени на операция, а други шест са в интензивното отделение. Вицепремиерът Нуман Куртулмус добави, че атентаторът-самоубиец се е самовзривил 45 секунди след взрива на колата-бомба.



Истанбул.
В събота срещу неделя вечерта до футболния стадион „Водафон Арена“ в най-големия турски град Истанбул избухнаха две експлозии – кола-бомба беше дистанционно взривена близо до стадиона, а секунди по-късно атентатор-самоубиец се самовзриви в парк в непосредствена близост.  По последни данни загинали от експлозиите са 29 души, а ранените са над 160. Почти всички загинали, както и по-голямата част от пострадалите, са служители на реда, тъй като избухването на колата-бомба беше срещу автобус на жандармерията, която се намираше в района поради провелия се часове по-рано мач между отборите „Бешикташ“ и „Бурсаспор“. В съобщение в социална мрежа министърът на транспорта на Турция Ахмет Арслан определи експлозиите в Истанбул като терористична атака. Съединените американски щати, които са съюзници с Турция както в НАТО, така и в рамките на офанзивата им срещу терористичната групировка „Ислямска държава“ в Сирия, осъдиха „най-категорично“ терористичното нападение. „Тази нощ ние отново станахме свидетели на подлото лице на терора. Ясно е, че целта на терористичния акт, който се случи веднага след мача „Бешикташ“ – „Бурсаспор“, е била максимален брой жертви. За съжаление, имаме загинали и ранени“, заяви под формата на изявление турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган. Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу съобщи, че 10 души са задържани във връзка с експлозиите.



Анкара. Двете експлозии в центъра на турския град Истанбул са убили 15 души, а други 69 са ранени, потвърди турското здравно министерство, предава AFP. За първата експлозия се смята, че е причинена от кола-бомба, детонирана до футболния стадион „Водафон Арена“ на брега на Босфора, докато атентатор-самоубиец се самовзриви в близкия парк. Колата-бомба е имала за цел полицейски автобус. Президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган коментира, че взривовете малко след края на мача между отборите „Бешикташ“ и „Бурсаспор“ са целяли да причинят възможно най-много жертви. Ердоган се е намирал в Истанбул, когато са избухнали експлозиите. Министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм заяви: „Проклинам убийците силно“.



Истанбул. Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че целта на двойния терористичен акт в град Истанбул е била максимален брой жертви, предава Azeri Press Agency. „Тази нощ ние отново станахме свидетели на подлото лице на терора. Ясно е, че целта на терористичния акт, който се случи веднага след мача „Бешикташ“ – „Бурсаспор“, е била максимален брой жертви. За съжаление, имаме загинали и ранени“, гласи изявлението на турския държавен глава. По последни данни броят на пострадалите при двойната атака е нараснал до 70 души. Турски телевизионен канал съобщи, че в резултат на терористичния акт за загинали поне 15 души. Официална информация за броят на загиналите засега няма. http://www.focus-news.net



 


Сходни връзки

ПРИ ДВОЙНИЯ АТЕНТАТ В ИСТАНБУЛ В СЪБОТА ВЕЧЕРТА СА ЗАГИНАЛИ 29 ДУШИ, РАНЕНИТЕ СА 166 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди