изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:36 EEST
ДОБРУДЖА 07 ПОБЕДИ ЦСКА В МАЧ НА СУПЕРЛИГАТА    
Спорт Отборът на Добруджа 07 показа страхотен характер при гостуването си в София

Шампионите от Добруджа 07 (Добрич) нанесоха първа загуба на ЦСКА в Суперлигата, след като се наложиха с 3:1 (27:25, 15:25, 25:23, 25:20) при гостуването си в зала "Васил Симов".
Така момчетата на треньора Мирослав Живков сложиха край на серията от 9 поредни победи на съперника си, а лидер във временното класиране вече е Монтана.

Старши треньорът на ЦСКА Александър Попов бе лишен от услугите на разпределителя Владимир Станков, който на последната тренировка на тима е получил контузия. Така на важния пост стартира Стефан Стоянов, а "Червените" започнаха по-добре мача. Играчите на Добруджа 07 обаче играеха доста задружно, а доста вдъхновено действаха Димитър Маринков и Жулиен Георгиев.

В крайна сметка се получи страхотна битка, в която гостите от Добрич показаха повече характер и поведоха след 27:25. 

Отговорът на ЦСКА бе светкавичен - 1:1 след 25:15. 

Възлов се оказа третият гейм, в който "Червените" на няколко пъти повеждаха, но това не прекърши гостите. Напротив, те успяха да се наложат много трудно в края и да поведат отново след 25:23. 

В четвъртата част Добруджа 07 започна доста окрилено, като поведе със 7:1. Аванс, който ги доближи до сладката и заслужена победа. 

17 точки за победителите отбеляза Жулиен Георгиев (2 аса, 56 % в атака), а Димитър Маринков добави 16 (1 ас, 1 блокада, 45 % в нападение). Появилият се като резерва в първия гейм Мартин Мечкаров направи 15 (1 ас, 1 блокада, 59 % в атака), а Алекс Грозданов се отличи с 14 (3 аса, 2 блокади, 75 % в нападение). 

За ЦСКА страхотен мач изигра Христо Цветанов, който реализира 16 точки (3 блокади, 76 % в атака), а със 17 се разписа Иван Крачев (3 аса, 2 блокади, 52 % в нападение). 

Стартови състави

ЦСКА: Стефан Стоянов - Иван Крачев, Ивайло Стефанов (капитан) - Пламен Шекерджиев, Христо Цветанов - Красимир Георгиев, Мартин Божилов (либеро);

Старши треньор: Александър Попов

Добруджа 07: Христо Енков (капитан) - Жулиен Георгиев, Трифон Лапков - Димитър Маринков, Алекс Грозданов - Илия Петков, Христо Христов (либеро);

Старши треньор: Мирослав Живков

 Миро Живков: Мачът бе на високо ниво

В България първенството е оспорвано, не подценяваме никого, коментира треньорът на Добруджа 07

 Треньорът на мъжкия волейболен отбор на Добруджа 07 (Добрич) Мирослав Живков коментира пред BGvolleyball.com победата с 3:1 гейма на неговия отбор над този на ЦСКА. Това бе мач от 10-и кръг на Суперлигата, провел се в столичната зала „Васил Симов“.

Ето какво каза той след срещата:

"Мачът като цяло беше на високо ниво, имаше много добри моменти. Имахме и грешки, но успяхме да се стабилизираме. Решихме проблемите в нашата игра. Грешките дойдоха в по-дългите моменти. ЦСКА е опитен и балансиран отбор, който има бъдеще. Ще си извадим поуки, тези мачове със силни противници са за това. В България първенството е оспорвано, затова никой не е за подценяване“.

 Жулиен Георгиев: Формулата на успеха? Желание и мотивация

 Тренираме на пълни обороти, заяви диагоналът на Добруджа 07  

 Добруджа 07 е на трета позиция във временното класиране с 23 точки, а противниците им от ЦСКА вече заемат второто място с 2 точки повече. Един от героите в мача - Жулиен Георгиев, говори за BGvolleyball.com след съботната победа: 

"Формулата може би е огромно желание и мотивация за добра игра. Добра тактика от страна на треньора и правилна работа по време на тренировка и след това, и също така колективът. Прогноза за мача с Левски не мога дам, но мога да кажа, че ще тренираме на пълни обороти и ще дадем всичко от себе в този мач, а и във всеки следващ. Нека по-добрият да победи!!!"

http://bgnes.com

 


Сходни връзки

ДОБРУДЖА 07 ПОБЕДИ ЦСКА В МАЧ НА СУПЕРЛИГАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди