изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:30 EET
Руският посланик у нас: Санкциите срещу Русия пречат на всички    
Новини От отмяна на санкциите срещу Русия ще спечелят всички, казва посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров в новия брой на сп. „Икономист”. Според посланика, Русия е пострадала от политиката на рестрикции на Вашингтон и Брюксел, но в същото време от нея е имало и позитивен ефект, доколкото руската икономика е станала финансово, икономически и технологично по-малко зависима от страните от ЕС.

Цитирайки български източници, Макаров казва, че от 2014 г. досега преките загуби от санкциите за българските земеделски производители са около 20 млн. евро, но те са пострадали още повече от дъмпинговия внос в България на продукция от други страни от евросъюза, за която руският пазар също е затворен. Посланик Макаров отхвърля клишето за България, че е „троянският кон на Русия в ЕС”: „Не считам, че страна, полагаща усилия за изграждането на самостоятелна външнополитическа линия, стремяща се да отстоява собствени интереси, е правомерно да бъде наричана „троянски кон”. Според Анатолий Макаров 80% от българите се определят като русофили. А в Русия няма българофилство, защото всички без изключение се отнасят добре към България. Броят на българските студенти, обучаващи се в Русия с руски стипендии се е увеличил неколкократно в последните години, като за учебната 2016/2017 г. при определена за България квота от 190 души са били приети и са заминали да следват 286. Москва планира за следващата учебна година квотата да бъде увеличена още.

http://bgnes.com
 


Сходни връзки

Руският посланик у нас: Санкциите срещу Русия пречат на всички | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди