изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:37 EET
Добрич: Временно са преустановени учебните занятия в СУ „Хр. Ботев“, ОУ „Кирил и Методий“ и ОУ „Антим I“ в Балчик, поради висока    
Образование Добрич. Временно са преустановени учебните занятия в СУ „Хр. Ботев“, ОУ „Кирил и Методий“ и ОУ „Антим I“ в Балчик, поради висока заболеваемост от грип. Това съобщиха от Регионална здравна инспекция-Добрич. През последните седмици в сентинелно наблюдаваните практики за първична медицинска помощ в гр. Добрич регистрираните заболели от остри респираторни заболявания (ОРЗ) са:


- за периода 21-27.11.2016г. - 60 заболели, заболяемост 69,5%оо;
- за периода 28.11.-04.12.2016г. - 82 заболели, заболяемост 94,98%оо;
- за периода 05-11.12.2016г. - 88 заболели от ОРЗ, заболяемост 101,93%оо. при средна заболяемост за страната 108,98%оо.
Във връзка с подаден сигнал предходната седмица от директора на СУ „Хр. Ботев“ гр. Балчик за отсъстващи от учебни занятия над 30% ученици, поради ОРЗ, от екип на отдел „Противоепидемичен контрол“, дирекция „Надзор на заразните болести“ при РЗИ - Добрич е извършено епидемиологично проучване на място в учебното заведение и в амбулаториите на ОПЛ от гр. Балчик. Констатирано е, че 31% от учениците от СУ „Хр. Ботев“ са потърсили медицинска помощ при личните лекари поради респираторни заболявания и провеждат лечение. Активно е потърсена информация и от ОУ „Кирил и Методий“ и ОУ „Антим I“ гр. Балчик. Пътуващите деца от съседни населени места се извозват с общи за трите училища от гр. Балчик автобуси.
Взети са проби за вирусологично изследване от амбулаторно прегледани пациенти в амбулаториите на общопрактикуващите лекари (ученици от трите училища) и от персонал в училището.
На 12 декември е уточнено с Националната референтна лаборатория по Грип и ОРЗ, че 9 от общо 15 изпратени проби са положителни на грипен вирус тип А, Н3N2.
Към 12 декември по данни на директорите на училищата и медицинските специалисти от здравните кабинети към тях:
-в СУ „Хр. Ботев“ отсъстват 36,68% от учениците и 7 лица от персонала;
-в ОУ „Кирил и Методий“ отсъстват 30,47%;
-в ОУ „Антим I“ отсъстват 16,47% от учениците.
С цел ограничаване епидемичното разпространение на инфекцията с предписания на РЗИ и Заповеди на Директора на РЗИ – Добрич до директорите на училищата временно са преустановени учебните занятия в трите учебни заведения в Балчик за периода 13 до 16 декември включително.
Разпоредени са общи профилактични и противоепидемични мерки в детските заведения.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Добрич: Временно са преустановени учебните занятия в СУ „Хр. Ботев“, ОУ „Кирил и Методий“ и ОУ „Антим I“ в Балчик, поради висока | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди