изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:00 EET
ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ИЗРАБОТИХА СУВЕНИРИ, КАРТИЧКИ И КАРТИНИ ЗА КОЛЕДЕН БАЗАР    
КоледаЦентърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Добрич стартира участието си в Коледния базар. Децата и младежите, с помощта на персонала, изработиха невероятни сувенири, които са изложени в МОЛ-а на първия етаж, съобщава директорът Катя Лазарова.

Децата от Центъра за настаняване от семеен тип изработиха с помощта на персонала сувенири, картички, картини. Набавените средства  ще се използват за нуждите на децата, за да се почувстват те още по празнично.
ЦНСТДМУ са разположени в самостоятелни къщи, чиито капацитет е по 14 деца и младежи с увреждания. Към момента там са настанени 50 потребители на социалната услуга. Основната цел е доближаване на грижата максимално близко до семейната среда. Поддържам се контакт, доколкото е възможно, и с близките на настанените деца. За децата се грижат 51 служители, които полагат денонощни грижи. Ползват се услугите на Дневен център за деца с увреждания „Надежда“, Дневен център за възрастни с уреждания и Помощно  училище „Петър Берон“.
„В навечерието на светлите коледни празници призоваваме всички съграждани и граждански организации да направим дните на децата  по-красиви. Бъдете съпричастни и дарете щастие на децата!”, призовават от центъра. НДТ


 


Сходни връзки

ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ИЗРАБОТИХА СУВЕНИРИ, КАРТИЧКИ И КАРТИНИ ЗА КОЛЕДЕН БАЗАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди