изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:17 EEST
Корнелия Нинова: ГЕРБ са се превърнали в резервна гума на Реформаторския блок    
ПолитикаАко бъде съставено правителство с мандат на Реформаторския блок, то няма да е стабилно. Това прогнозира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Националния съвет на партията. По думите й, ГЕРБ от първа сила в държавата, са се превърнали в резервна гума на Реформаторския блок в името на властта и парите.

Нинова определи БСП като алтернативата на досегашното управление.Тя призова социалистите, напуснали партията, да възстановят членството си в името на общите им цели.

ГЕРБ преосмисля позицията си за ново правителство в настоящия парламент по настояване на ЕНП, смята Корнелия Нинова. Тя обвини Борисов, че в Брюксел се е съгласил отново да бъдат удължени санкциите срещу Русия, както и да бъде продължена сегашната политика за бежанците. Според Нинова сформиране на ново правителство, за да се въведе мажоритарния вот е само претекст. Подчерта, че ако от ГЕРБ са искали промяна, досега тя можеше да е факт.

Корнелия Нинова, председател на БСП: "Народът ги изгони през вратата, те сега се опитват да влязат обратно през прозореца. И уж това се прави да се отговори на референдума и да се въведе мажоритарния вот."

По предложени на Нинова, Националният съвет прие обръщение към социалистите, напуснали партията, отново да се върнат в БСП.

Корнелия Нинова, председател на БСП: "Само общите ни усилия и енергия могат да преодолеят препятствията, които стоят пред България."

Нинова посочи също, че промяната на България минава и през промяна на БСП. По нейно настояване беше обновена процедурата по номиниране на кандидат-депутати. Макар че предизвика недоволство, все пак беше прието предложението един човек да не да бъде издиган отново за депутат, ако има зад гърба си три пълни мандата. Някои от социалистите отговориха сериозно на това предизвикателство, други се опитаха да проявят чувство за хумор.

Янаки Стоилов, БСП: "Обновяването на представителството на БСП е много необходимо. Въпросът е то да не се превърне в средство за подмяна на характера на партията, защото зад тези решеният стоят много лични мотиви също."
Георги Божинов, БСП: "Ние наистина трябва да бъдем доволни, че само ни освобождават от кандидатиране, а не ни пращат в трудово-възпитателни лагери."

Нинова обеща, че ще бъде използван опита на дългогодишните депутати, но е категорична, че трябва да се подготвят и нови, млади кадри.

http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Корнелия Нинова: ГЕРБ са се превърнали в резервна гума на Реформаторския блок | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди