изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:14 EET
ДОБРУДЖА 07 ЗАГУБИ ОТ ЛЕВСКИ СЛЕД ВОЛЕЙБОЛНА ДРАМА    
СпортОтборът на Левски София победи с 3:2 (25:11, 25:21, 21:25, 23:25, 19:17)  Добруджа 07 в домакински мач от 11-и кръг на Суперлигата, изигран в зала "Добротица". Този успех запази петата позиция на "сините", а Добруджа остана на трето място във временното класиране.


Силният тим на Петър Шопов стартира играта подобаващо, като пое инициативата изцяло в свои ръце. Впоследствие момчетата на Мирослав Живков се мобилизираха. Отново "сините" поведоха, и до първото техническо прекъсване запазиха преднината си (3:8). Столичани не даваха възможност на съперника да се противопоставя, позволявайки да добавят само 2 точки. След второто техническо синята хегемония продължи, най-голям принос за това имаха сервисите на Байрев и Манчев. В края добруджанци успяха да направят още 2-3 точки, но това не бе достатъчно и Левски затвори гейма при 25:11.
Интрига имаше във втората част. Започна с бърза серия от точки за гостите, "зелените" влязоха в темпото и изравниха при 2:2. Левски отново възстанови преднината си, а борбата от другата страна на мрежата продължи. Седми ас на "сините" увеличи разликата, поддържайки я до техническото прекъсване. На моменти намаляваха разликата на 3 точки, но нищо повече не се случи. Момчетата на Петър Шопов продължиха да водят и успяха да затворят гейма при 21:25.
Третата част отново показа страхотен волейбол и определено бе драматична. Момчетата на Миро Живков направиха няколко бързи точки, но "сините" успяха да отреагират. Въпреки това до първата техническа пауза предимството бе за Добруджа 07. Реферите отсъдиха жълт картон за гостите към края. Домакините отново поведоха, като затвориха гейма при 25:21. 
В четвъртата част Левски заиграха по обичайния начин, но опонентите им също не се предадоха. Играта вървеше точка за точка, не можеше да се определи лидер. Спас Байрев се отличи с девети ас. При 9:11 "сините" поведоха, но добруджанци се бориха с нокти и зъби и последваха изравнявания. Червен картон за Владислав Иванов остави частта на 16:14 в полза на играчите на Миро Живков. Играта на нерви отново продължи до самия край. Христо Енков и компания измъкнаха и четвъртия гейм - този път при 25:23 и вкараха срещата в тайбрек.
Финалният гейм отново бе ознаменуван с драма - изравняванията продължиха и възпламениха атмосферата в "Добротица". След размяната на полетата ситуацията се промени - Левски се завърна в играта и поведе в резултата. Ситуацията "точка за точка" отново се повтори няколко пъти, умората се изписваше на лицата и на двете страни. "Сините" затвориха гейма и мача при 17:19 и крайно 3:2.
Така Левски извоюва шестата си победа и добави 2 точки в актива си, а Добруджа претърпя трета загуба и взе само точка от дербито на кръга, съобщава БГВолейбол.
Най-резултатен за "сините" отново бе Спас Байрев - 28 точки (9 аса, 1 блок, 44 % в атака), за Добруджа 07 - Димитър Маринков се разписа с 19 точки (3 аса, 3 блока, 52 %).
НДТ
 


Сходни връзки

ДОБРУДЖА 07 ЗАГУБИ ОТ ЛЕВСКИ СЛЕД ВОЛЕЙБОЛНА ДРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди