изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:37 EEST
ПРИКЛЮЧИ СРЕЩАТА СВЕТА ТРОИЦА: ГЕРБ-РБ-ПФ    
Политика София. Приключи срещата между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, която се състоя в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус". Представители на трите партии обсъдиха съставянето на правителство в настоящия парламент.

София. Има възможност ГЕРБ да се включи в кабинет на Реформаторския блок, министър-председателят ще бъде излъчен от тях. Това каза пред журналисти зам.-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов след среща между ГЕРБ, Патриотичния фронт и Реформаторския блок, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите му на официалната среща са дискутирани част от секторните политики, в които трябва да има определени срокове. "Работни групи продължават своята работа в днешния и утрешния ден. Утре смятам, че ще имаме повече яснота около възможността да съставим правителство", обясни Цветанов. На въпрос дали ГЕРБ ще се включи в евентуално правителство с хора и имена Цветанов заяви: "Има такава възможност. Министър-председателят ще бъде излъчен от Реформаторския блок, като разбира се ще бъде с консенсус от всички парламентарни групи, които формираме мнозинството", каза Цветанов.

София. Има много ясно изразено парламентарно мнозинство. Това каза пред журналисти зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с приемането на мажоритарна изборна система и как ще се разберат с РБ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. "Разбира се, че ще има дискусия. Трябва да има парламентарна дейност, която трябва да бъде осъществена", обясни Цветанов. "Смятам, че това по никакъв начин не ни отдалечава от възможността да направим правителство. Има много ясно изразено парламентарно мнозинство. Търсим пресечните точки, около които да се обединим и това е времето, в което ще работим предстоящите няколко часа", допълни той. Представители на Реформаторския блок, ГЕРБ и Патриотичния фронт провеждат среща в стаята на ПГ на ГЕРБ.

София. След като определим ясни приоритети и срокове ще говорим за премиер и министри. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски след среща между ГЕРБ, Патриотичния фронт и РБ за реализацията на управленския мандат, който реформаторите получиха от държавния глава Росен Плевнелиев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. "Първо работим върху програмата, смятаме, че имаме значителен напредък - работните групи докладваха. Утре ще се напаснат нещата. Не можем да говорим за правителство и състав преди да сме уточнили, че се базираме на тази програма, че сме определили ясни приоритети, които сме фиксирали с ясни срокове. Тогава ще дойде моментът да говорим за министър-председател и за конкретни министри", коментира той. На въпрос дали РБ ще подкрепи ГЕРБ за кабинет с хоризонт приемане на мажоритарния вот Зеленогорски уточни: "Имаме ясно мнение по този въпрос и не е нужно да го казвам за стотен път. Ние сме на мнение, че мажоритарният вот по начина, по който мина на референдума би нанесъл огромни поражения върху българската демокрация". Зеленогорски поясни, че от РБ са готови за дискусия по темата.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ СРЕЩАТА СВЕТА ТРОИЦА: ГЕРБ-РБ-ПФ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди