изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:32 EEST
Шокиращо разкритие на "Миллиет": Убиецът на Карлов 8 пъти е бил в опасна близост до Ердоган!    
Новини  Убиецът на руския посланик в Анкара Андрей Карлов - Мевлют Мерт Алтънташ, 8 пъти е охранявал събития, на които е присъствал турският президент Реджеп Ердоган. Според в. "Миллиет", цитиран от БТА,  Алтънташ е бил сред охранителите на осем мероприятия в Анкара, на които е участвал президентът след опита за преврат в Турция на 15 юли.


Алтънташ не е бил бодигард на Ердоган, а е бил сред полицейските служители, отговарящи за вътрешната сигурност.  Според следователите, убиецът на руския посланик е бил член на Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която е обвинявана от властите, че стои зад пуча през юли. Алтънташ е бил уволнен, след като било установено, че е последовател на проповедника Фетхуллах Гюлен, пише вестникът. 

Според други медии обаче той е на действаща служба и дори е охранявал руското посолство в Анкара. В деня на покушението той специално си бил взел отпуска, а минути преди да застреля посланика стоял зад него и приличал на бодигард.

При разследването на убийството на руския посланик изникват все повече доказателства за членството на убиеца Мевлют Мерт Алтънташ във Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), информира в. "Миллиет". 

В хотелската му стая, която сега е запечатана от полицията, били открити ръкописни бележки с ислямистки и джихадистки характер и книги за терористичната групировка Ал Каида и за джихада. В дома на убиеца пък са намерени книги за ФЕТО и Ал Каида, посочва вестникът, цитиран от ТАСС. 

Според "Миллиет" убиецът няколко дни е проучвал мястото на бъдещото покушение. Той резервирал стая в хотел, намиращ се на няколко минути пеша от Галерията за съвременно изкуство. На следващия ден той направил пробно пътуване с такси от квартал Кечийорен до галерията и проверил дали може безпрепятствено да влезе в изложбените зали като полицейски служител, без да минава през скенера.

В деня на покушението той пристигнал в хотела с такси, като платил в брой и не взел рестото. Същата сутрин той си купил нов костюм, който носел по време на нападението. В галерията той пристигнал, представяйки се за полицейски служител, като показал полицейско удостоверение. 

Както БЛИЦ информира по-рано днес, 13 души са задържани досега във връзка с разследването на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Шокиращо разкритие на "Миллиет": Убиецът на Карлов 8 пъти е бил в опасна близост до Ердоган! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди