изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:25 EEST
МИРЕЛА ДЕМИРЕВА Е "СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА" НА БЪЛГАРИЯ    
Спорт Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Мирела Демирева бе избрана за “Спортист на годината” за 2016 година. Така наградата за втори пореден път отива при лекоатлетка, след като миналата година за №1 бе избрана Габриела Петрова.

27-годишната Демирева стигна до среброто в Рио с най-добър опит от 197 сантиметра, а в класацията остави зад себе си друга медалистка от Игрите - Елица Янкова, която взе бронз в борба свободен стил в категория до 48 килограма.
Мирела получи наградата си от Стефка Костадинова, която е президент на Българския олимпийски комитет и световната рекордьорка в тази дисциплина. "В Мирела виждам себе си", многозначително заяви Костадинова и й пожела някой ден именно тя да подобри световния й рекорд.
Визитка на Спортист номер 1 на България за 2016 година:
Лекоатлетката Мирела Демирева е родена на 28 септември 1989 година в София. Тя се състезава в дисциплината скок височина, като през този сезон остана олимпийска вицешампионка на Игрите в Рио 2016 през август, а преди това през юли заслужи и сребърен медал на европейското първенство в Амстердам.
На 18 юни тази година на турнир в Шчечин тя направи личен рекорд от 197 сантиметра, който повтори на финала на Олимпиадата в Рио де Жанейро.
Демирева е и европейска вицешампионка за девойки от Бидгошч 2008, както и бронзова медалистка от Световното първенство за девойки в Хенгело 2007.
По-рано през месеца тя получи "Спортен Икар" за постижение на годината.
Параолимпийският шампион Ружди Ружди е най-добрият спортист с увреждания на България за 2016 година. Роденият в Глождево атлет стигна до златото в Рио де Жанейро в дисциплината тласкане на гюле и същевременно подобри световния рекорд с резултат от 12,33 метра.
“Много благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодаря на моят треньор за добрата подготовка, за вярата му и за всичко, което е направил за мен. Благодаря на параолимпийската асоциация и пожелавам весели празници на всички. Благодаря”, каза развълнуваният призьор, който бе награден от Белчо Горанов
Ина Ананиева спечели признанието за "Треньор на годината" в България за 2016 г., след като изведе националния ни ансамбъл по художествена гимнастика до бронзови отличия на Олимпийските игри в Рио де Жанейро това лято.
"Беше много тежка година за нас, за никого не е тайна през какво преминахме в последните месеци преди Олимпиадата, но наистина един щастлив край за мен, за момичетата, за целия екип и за цялата художествена гимнастика. Заслужаваше си всяко едно изпитание, през което преминахме. Олимпийският медал коства много стрес и много отрицателни емоции, не са само положителните. Много странични фактори влияеха върху подготовката. Отрицателните емоции много бързо се забравят след олимпийски медал, остава само хубавото чувство", сподели Ананиева след церемонията.
Тя призна, че за нея по-силен емоционален момент от спечелването на олмипийския медал е бил триумфът на планетрания форум през 2014 г.: "Смятам, че 2014-а ми беше най-сладката година, спечелихме световната титла, печелехме с лекота медалите. Завоювахме абсолютна световна титла, което не се беше случвало от 19 години в българската художествена гимнастика. Това е най-сладкият ми момент."
Ананиева, която наскоро обяви, че се оттегля като треньор на новия ансамбъл заради здравословни проблеми, добави, че ще остане близко до спорта: "Няма да се откъсна изцяло от спорта и от това да бъда треньор, но ще се откъсна от този стрес и това ежедневие, което ни съпътства. Няма как да продължавам да работя на такива обороти."
"Не съжалявам за абсолютно нищо. Ако трябва да се върна назад за последните 7 години, отново бих извървяла същия този път", добави тя.
Ананиева все пак не изключи напълно възможността някой ден отново да я видим като треньор на най-високо ниво: "Нищо не се знае, на тази церемония казах, че благодаря на повечето хора за последно, но не се знае какво може да ми предостави животът, как може да се завъртят нещата."
"Пожелавам на момичетата от новия ансамбъл да изкарат минимум два олимпийски цикъла, но трябва да бъдете търпеливи към тях", завърши "Треньор на годината" в България за 2016 г.
СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2016 - ТОП 10:
1. Мирела Демирева (лека атлетика)
2. Eлица Янкова (борба)
3. Радослав Янков (сноуборд)
4. Ивет Лалова (лека атлетика)
5. Григор Димитров (тенис на корт)
6. Кубрат Пулев (бокс)
7. Боян Петров (алпинизъм)
8. Станимира Петрова (бокс)
9. Александър Везенков (баскетбол)
10. Цветана Пиронкова (тенис на корт)
НДТ

 


Сходни връзки

МИРЕЛА ДЕМИРЕВА Е "СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА" НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди