изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:17 EEST
НОВИ УСПЕХИ ПРЕЗ 2017-А СИ ПОЖЕЛАХА ДЕЦАТА НА „МАЙЧИНА ГРИЖА”    
Коледа Истинска среща на таланта си дадоха дни преди Коледните и Новогодишни празници децата от голямото семейство на дамски клуб „Майчина грижа” в ресторант „Централ”. На мило тържество ученици и студенти, които клубът подпомага, получиха първите си стипендии. Талантите разказаха за своите постижения през отиващата си година и си пожелаха още по-високи успехи през новата 2017-а. Децата от сърце благодариха за подкрепата, която получават от „Майчина грижа” – не само материална, но и морална, в сферите, в които са постиженията им – в музиката, в танца, спорта, по различни учебни предмети.

Благодарност със сълзи на очи, които не успяваха да скрият, изразиха и техни близки. Изключително вълнуващи бяха думите на майката на Мартин Михов, който е последна година студент в УНСС. „Много пъти съм му казвала, че съдбата го лиши от баща, но го дари с много майки – сподели тя. - Човек трудно може да намери думи, за да каже какво чувства, когато е в една безпомощност, безпътица. Освен едно огромно „Благодаря, майчета!” Милата дама разказа, че Мартин често пише писма до клуба. „Писмата, които получаваме от Мартин, винаги четем на глас и може би те са едно от най-вълнуващите послания, които получаваме” - споделиха дамите от „Майчина грижа”.
Присъстващите бяха посрещани от председателя на дамския клуб „Майчина грижа” Сабина Дукова. Тя разказа, че репортаж от тържеството ще бъде излъчен в „Господари на ефира” - благодарение на Виктория Симеонова, стипендиантка на клуба, студентка втори курс „Журналистика”, която е стажант-репортер в предаването. Ваучери на обща стойност 1 000 лева на всички стипендианти подари Иво Пенчев – търговски пълномощник на верига магазини „Хиполенд”. „Тези награди сега са 20 лева на дете, утре ще бъдат 50 лева, след две години ще са 1000 лева. Това е начинът всички ние – бизнесът, дамите, политиците, да работим за нашите деца. Най-важното е да им дадем посоката и да им покажем, че те са на правилния път” - сподели той.
Стотици пъти „Браво!” и много аплодисменти – това съпътстваше разказите на успехите на талантливите деца. Второ място на национално състезание и прием в университет – това е част от постигнатото през 2016 година от Жанина Ковчева. Момичето разказа, че през годината е посетила 8 страни, благодарение на проекти, реализирани от училището й – ПМГ „Иван Вазов”. Жанина има и добри представяния на олимпиади по химия и биология. Мечтае да учи „Медицина” или „Молекулярна биология”. По предметите „Биология” и „Химия” се подготвя и Весела Михайлова, която има успехи в рисуването и графичния дизайн. Момичето, чиято сестра Ваня е в шести курс „Медицина”, желае да учи „Стоматология”. Лекар или фармацевт иска да стане и Стефани Дилова, която е дванадесетокласничка. Две от стипендиантките пък мечтаят да се занимават професионално с хореография. Едната от тях е Ана-Мария, която от 11 години танцува в спортен клуб „Алексия”. За нея 2016-а е поредната успешна година  - носителка е на злато с отбора си от Европейско първенство в Австрия. Михаела Герова е другата бъдеща хореографка, която танцува от 5-годишна и вече има 8 авторски танца. Т. г. момичето представя български фолклор в две училища в Лондон. За успехите си в танците разказа и Калин Петров, който през 2016-а става шести в България, има успехи и на международни състезания у нас и в чужбина.
Малкият-голям шампион по шахмат – така Сабина Дукова представи Момчил Петков. И допълни, че това дете-чудо взема ума на шахматния свят. През годината Момчил става първи на Европейско първенство и трети на Световно. За успехите на щангистите разказа треньорът Божидар Божилов. А те наистина са големи през отиващата си година – Даяна Димитрова става европейски и национален шампион, майстор на спорта, има осем републикански рекорда и няколко спечелени турнира в чужбина. Няколко рекорда в България подобрява и Йордан Атанасов – двукратен спортист номер едно на Добрич, който грабва третото място на Европейско първенство. Вицеевропейски шампион пък става Стилиян Иванов, и то осем месеца след много тежка контузия. Треньорът благодари от сърце на клуб „Майчина грижа” и сподели: „Вие не можете да си представите каква е помощта за нас в тези тежки времена”. Многобройни през годината са успехите и на каратистите, стипендианти на клуба. Стоян Паскалев става републикански шампион, а в Хърватска е четвърти, Георги Брайков печели трето място в Сърбия. Пеньо Пенев е носител на шампионската титла до 18-годишна възраст, има трето място на Европейско първенство До Републиканско първенство без нито една загуба достига отборът по волейбол на ФСГ „Васил Левски” и се нарежда сред 10-те най-добри ученически тима в страната, в него играе стипендиантът Мирослав Марков.
Изключително вълнуващи бяха думите на Йордан Петров – втори курс, който се занимава с лека атлетика: „Започнах 12-годишен първи клас, сега следвам в Шуменския университет. Никога не е късно да се учи. Трябва да имаш желание, хъс, да се бориш” - разказа младежът, който има през годината 12-13 медала.
Музикален поздрав към всички отправи Мария-Магдалена Русева – стипендиантка на клуба, студентка втори курс във Варна.
Тържеството завърши с почерпка и с пожелания за нови срещи и още по-успешна 2017 година. НДТ
 


Сходни връзки

НОВИ УСПЕХИ ПРЕЗ 2017-А СИ ПОЖЕЛАХА ДЕЦАТА НА „МАЙЧИНА ГРИЖА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди