изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:45 EEST
Задръствания и катастрофи в последния от почивните дни (ОБЗОР)    
НовиниСофия. В края на поредицата от почивни дни трафикът по всички основни пътни артерии на страната бе изключително интензивен. Пътната обстановка се усложни допълнително и от метеорологичните условия. Пътните настилки в голяма част на страна през целия ден бяха мокри и хлъзгави, а по усойните места – заледени. В определени райони имаше ограничена видимост поради мъгла. На входовете на столицата и големите градове трафикът бе с повишен интензитет през втората половина от деня, а на територията на цялата страна се случиха множество пътни инциденти.

Около 09.00 часа сутринта движението по път II-62 Дупница-Самоков се осъществяваше в едната лента при км 60 поради два аварирали товарни камиони. До възстановяване на движението, преминаването на автомобили бе регулирано от "Пътна полиция". Лек автомобил катастрофира на пътя Баня-Велинград. Вследствие на инцидента няма пострадали.
В катастрофа на автомагистрала „Тракия“ загина жена, след като бе затисната от автомобил. Той е управляван от млад водач, който шофирайки бързо е излязъл от пътното платно. Излизайки от платното, автомобилът се е преобърнал, при което от него пада пътничката. Тя е затисната от леката кола и вследствие на това е починала на място. При друго пътно-транспортно произшествие, станало на разклона за село Верила, пострада жена. Инцидентът е станал около 13.30 часа на обяд и бе причина за струване на колона от автомобили. На пострадалата и е оказана медицинска помощ на място, след което е откарана в болнично заведение в столицата.
Интензивен бе трафикът по автомагистрала „Хемус”, а движението допълнително се затрудняваше от мъгла. Колона от автомобили се образува на 43-ти км от магистралата в посока София, преди тунел „Ечемишка”, както и на 34-ти км преди тунел „Витиня”. Причината бе стеснение на пътния участък заради ремонтни дейности. Движението в тунел „Витиня” се осъществява двупосочно само в едната тръба в посока София.
Натоварено бе и движението по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79, където около обяд се бяха образували колони от автомобили в района на Кресненското дефиле, в посока София. Верижна катастрофа между 3 автомобила затрудняваше движението по пътя Перник-София в отсечката между Драгичево и Владая. При пътния инцидент нямаше пострадали. Заради репатрирането на автомобилите се образува задръстване с дължина около 500 м в посока София.
В София трафикът също бе интензивен. Началникът на Отдел „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев обясни, че се очаква 80% от автомобилите, които излязоха от столицата преди празниците, да се приберат обратно днес. На всички входни артерия на София през целия ден дежуреше полицейски екип, който следеше за нормалното осъществяване на движението. По големите пътни булеварди също патрулираха екипи, чиято задача е била бързо да изтеглят превозно средство в случай на авария, за да не се образуват задръствания. В столицата станаха и няколко пътни инцидента. Около 13.00 часа две коли са катастрофираха на бул. „Сливница“, в близост до заведение за бързо хранене, а вследствие на инцидента пострада жена. Една от колите е помела част от имуществото на заведението. Пострадала е пешеходка, която по това време се намирала пред търговския обект. Жената е откарана в болница за оказване на медицинска помощ.
При друг случай автомобил падна в пешеходен подлез на кръстовището „България“ и бул. „Акад. Иван Е. Гешов“. Младият водач, карайки малко по-бързо, е загубил контрол над автомобила и е влязъл в пешеходния подлез. Вследствие на инцидента няма пострадали, а автомобилът е изкаран от подлеза с помощта на аварийна група.
На граничните пунктове ситуацията през целия ден остана нормална. Опашката от товарни автомобили се образува единствено на изход на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово", но не бе с голяма дължина. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Задръствания и катастрофи в последния от почивните дни (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди