изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:31 EET
Районен съд - Генерал Тошево осъди 17 от 25-те иракчани, задържани за незаконно преминаване на границата    
Ред и сигурностРайонен съд - Генерал Тошево постанови 16 условни и една ефективна присъда срещу 17 имигранти от Ирак за незаконно преминаване на границата.


На 16 от чужденците съдът наложи наказания от 6 месеца условно лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, както и глоби от 100 лева. Едно от водените дела беше срещу иракска гражданка, извършила престъплението в условията на повторност, на която беше наложено ефективно наказание от 9 месеца лишаване от свобода. За сегашното си деяние жената получи присъда от 3 месеца, към която се добавят още 6 месеца от предишното й условно осъждане.
       Наказания бяха постановени, след като Районният съд одобри споразумения, сключени между прокуратурата, чуждите граждани и техните защитници.
        С помощта на преводач от арабски всички мигранти заявиха в съдебната зала, че се признават за виновни в това, че на 8 декември в землището на генералтошевското село Росица са излезли от пределите на страната без разрешение на съответните органи и не през определените за това места. 17-те имигранти от Ирак са били задържани от граничните власти на Румъния и са върнати обратно в България на 10 декември 2016 г.
       Те са част от 25-те иракчани - 15 жени и 10 мъже, на които Районният съд в Генерал Тошево наложи мерки за неотклонение „задържане под стража” за незаконно преминаване на границата. Очаква се в началото на идната година да бъдат гледани и делата срещу останалите 8 иракски граждани, които бяха задържани от българските гранични власти на 8 декември 2016 г. в района на село Росица, община Генерал Тошево.
        Наложените днес от Районен съд - Генерал Тошево съдебни актове са окончателни и влизат в сила веднага. Мигрантите с условни присъди ще бъдат насочени към бежански центрове.
        Председателят на Районния съд Росен Стоянов съобщи, че междувременно прокуратурата е внесла искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража” на други 8 имигранти, които също са били заловени от граничните власти на Румъния и са върнати обратно в България.   НДТ                                                                            


 


Сходни връзки

Районен съд - Генерал Тошево осъди 17 от 25-те иракчани, задържани за незаконно преминаване на границата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди