изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:16 EEST
Москва реагира за българските оръжия, намерени в Алепо    
По света В Москва "възникват въпроси" във връзка със съобщенията, че оръжия с български произход са намерени в сирийския град Алепо. Това заяви днес Мария Захарова, официална говорителка на руското Министерство на външните работи, цитирана от РИА Новости. Реакцията идва близо две седмици след цитираните разкрития.


Последните по дата такива съобщения са на в. "Труд" и Нова телевизия. Става дума за боеприпаси, разработени в бившия СССР, но произвеждани и досега от български заводи.

Такива муниции бяха намерени в складове, изоставени от противници на режима в Дамаск, които бяха изтласкани от северния сирийски град.

Сред тези боеприпаси, отбелязва РИА Новости, е имало 122-милиметрови ракети (за залпова система) "Град", 73-милиметрови снаряди за противотанкови оръдия, както и 40-милиметрови за РПГ (ръчен противотанков гранатомет).

Захарова иронично е добавила, че някои представители на българската страна "явно ги устройва неуредеността" на въпросната проблематика.

По-конкретно представителката на руското дипломатическо ведомство е заявила следното:

"Бих искала да подчертая, че Русия от края на 90-те години води със София преговори за сключване на двустранно правителствено споразумение в лицензионната област, което преди всичко да регламентира износа на военна продукция за трети страни. За съжаление българската страна не бърза да го сключва. Явно, такава нерегурираност във въпросната сфера, напълно устройва определени представители на България". dir.bg
 


Сходни връзки

Москва реагира за българските оръжия, намерени в Алепо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди