изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:39 EET
ДОБРИЧКА ОБЛАСТ 2016 г. – ЧАКАНИ ИНВЕСТИЦИИ И НЕОЧАКВАНИ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ /ОБЗОР/    
Коледа 2016 г. – ЧАКАНИ ИНВЕСТИЦИИ И НЕОЧАКВАНИ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ /ОБЗОР/




ЯНУАРИ

Болен и недохранен възрастен мъж в Балчик бе спасен от бяла смърт. Ръцете на клошар измръзнаха, ампутираха пръсти. Зам.-министър на икономиката даде старт на новия китайски завод. Откриха в гараж убита жена, издирвана от 10 месеца. Задържаха извършители на въоръжени грабежи. Започна освобождаването на пенсионерите от Общината в Добрич. Протестите срещу поскъпването на винетките доведоха в областния град омбудсмана Мая Манолова. Официално приключи вторият етап от обновяването на парка. Кметът оповести, че проектите за водния цикъл трябва да се правят наново. Отпадането на емблематични произведения от учебника по български език и литература за 6 клас разбуни духовете. Тервел се оказа сред първите осем града у нас с най-много обновени  сгради. В болницата извадиха 5-килограмов тумор от корема на жена. Заловиха счетоводител, нает за телефонни измами.

ФЕВРУАРИ

Болницата получи дарение на стойност 4000 лева от Pampers. Уличиха кмета на Белгун, че е изнудвал за половин милион евро председател на кооперация. Младежи от Балчик и Добрич загинаха при катастрофа в Берлин. 7 деца от семейните центрове влязоха в болница с грип, две - в реанимация. По-късно едното почина от свински грип. Обявиха, че първият 7-звезден хотел у нас ще е по добруджанското крайбрежие. ДАЗД влезе за проверка в ЦНСТ-ата заради болните деца. Огнеборци от областта станаха победители в конкурса Пожарникар на годината. Наложиха финансови корекции за проекта за депото в Стожер за 4 млн. лева.  Полицай влезе в затвора за 200 лева подкуп. За първи път с жребий разпределиха местата за базара за мартеници. Българин от Холандия намери майка си в Добрич след 20 години. Подеха масова кампания сред пенсионерите за телефонните измами. МБАЛ спря плановата помощ.

МАРТ

Строители блокираха край Шабла пътя за българо-румънската граница. Закриха четири групи в детските ясли в Добрич. Производителите на мартеници протестираха срещу масовите проверки. Уволниха служителка на ОБДХ, свила от магазин шишенце за 1,50 лева. Хванаха общински съветник от Каварна да кара пиян, той подаде оставка. Асоциацията по ВиК подписа договор с водното дружество. 87-годишна показа завидно шофиране на Осмомартенското рали. Задържаха директорка на училище в Тервел за дипломи-менте. Арестуваха добричлия за борсови измами в САЩ. Осъдиха граничен полицай, заловен от румънската Антикорупция. Отчетоха, че земята в Добричкия регион е поскъпнала с над 100 лева за година. Родител нахлу с нож в учителската стая на Хуманитарната гимназия. Главният прокурор поиска имунитета на депутата проф. Светла Бъчварова, тя го даде. Общината в Добрич започна борба с неправилното паркиране. Личните лекари затвориха кабинетите за ден - в знак на протест. Земеделец декларира и плати 4 млн. лева данък.

АПРИЛ

Решиха да се закрият осем училища в община Добричка, четири останаха обединени. Освободиха началника на РИО д-р Христо Боев. Осъдиха Общината в Добрич за дупки по улиците. Окръжният прокурор остро разкритикува работата на полицията. Въведоха ново меню за детските ясли. Случай на изнудване от бивши служители на СИК в Добрич влезе в специализирания съд. Пчелари и земеделци отново спориха за грижата за пчелите. Сали Феим от РБ бе назначен за зам.-областен управител. Димитровградска фирма пожела да възстанови част от свинекомплекса Козлодуйци. Обявиха обществени поръчки за близо 95 млн. лева по водния цикъл. КРИБ отличи бизнеса от областта. Трактор уби земеделски стопанин. В туризма обявиха, че сервитьори и камериерки са най-дефицитни.  15 000 великденски яйца приготви Албена за гостите си.

МАЙ

Жена от Добрич стана донор и спаси живота на трима души. В Албена се проведе първият дрон фест. Прокуратурата иззе документи по проекти по ПРСР в Шабла, започна спешна проверка на европроектите. Два въоръжени грабежа бяха извършени в Добрич. Езикова гимназия отбеляза 45 години от създаването си. Двореца Балчик представи България на Европейския панаир на замъците. Осъдиха на 2 години имам, убил пешеходец. Община Добричка отличи изявени дейци на културата и образованието. Инспекторатът на МВР започна проверка на шефовете на полицията. Конкурсът Сарандев върна името на Добрич на музикалната карта на България. Родителите на Валерия Желева получиха наградата за дарителство Евлогий и Христо Георгиеви. Маратон на таланта подари на областния град дамски клуб Майчина грижа по повод 20-годишнината си.

ЮНИ

Шест сигнала за змии бяха получени в кметството. Одобрена бе инвестиционната програма на Общината за 28,6 млн. лева. Разпореждане на МОСВ да се ограничи достъпът на автомобили до плажа на залива Болата предизвика напрежение. Близо 30 % двойки получиха на изпитите седмокласниците. Четирима зрелостници получиха пълни шестици на матурите. Областният управител на Варна поиска Кранево. Полиция и прокуратура обявиха, че е задържан банковият обирджия. Балчик пропищя от престъпленията на две ромчета. СУ Св. Кл. Охридски получи чек за 150 000 лева от Америка за България. В Албена руски туроператори обсъждаха възможността България да замени Турция.  Американци инвестираха 5 млн. лева в нова дестилерия . Добрички деца запалиха Български искрици в Лондон. Туристическият бизнес се обедини в Черноморска ривиера Добруджа. Жители на 7 села излязоха на протест заради лоши пътища. Добрич бе домакин на среща на побратимените градове от България и Русия. Концертът на Джон Лоутън и Б.Т.Р. взриви площад Демокрация.

ЮЛИ

С ритуално зажънване и високи добиви откриха жътвата в Добруджа. Възобновиха разследването за безследно изчезналата Силвия. Студентка от Балчик представи филм на фестивала в Кан. Пришиха откъснатата при катастрофа ръка на полицейски шеф. Община Добричка бе отличена с приз за най-прозрачна администрация. Марешки откри бензиностанция. Върховният съд реши Литекс да върне на държавата 160 декара пясъчни дюни край Шабла. Аз съм родител, не личен асистент, заявиха родители на деца с увреждания. В Албена бе подобрен рекорд на Гинес. В Каварна учредиха инициативен комитет за референдум срещу кмета. Министър Василева подписа с кмета на Тервел договор за 6,2 млн. лв. Гласуваха 590 лева данък за такситата. Закриха СОУ Дора Габе. Избраха нови директори на училища. Разбиха оранжерия за канабис. Жители на 4 села излязоха на протест пред ВиК.

АВГУСТ

Цената на водата поскъпна на 2,96 лева. Пожар избухна в с. Батово,  след удар на ремарке в ел. стълб. Уникална златна монета откриха в късноримска крепост в Балчик. Огнеборци и горски стражари от областта гасиха голям пожар край Рогачево. С подаръци и цветя посрещнаха новия директор в СУ „Св. Кл. Охридски“. „Дворецът“ в Балчик показа на открита сцена балета „Дон Кихот“. Рибар от Добрич се удави в язовир Перселка. Близо половин милион получи Община Добричка по ОП НОИР. КФН разреши на „Абена инвест холдинг“ да се влее в „Албена“ АД. Директорът на музея в Добрич възкреси учебника по Родинознание. Лекари от чужбина започнаха  работа в болницата. В  Балчик отбелязаха празника на Военноморските сили. Избраха проекта на Александър Хайтов за паметник на ген. Иван Колев. Голям пожар горя в Добрич в продължение на часове. Доц. Илия Илиев оглави Добруджанския земеделски институт. Битката за Добрич оживя пред стотици благодарни потомци.

СЕПТЕМВРИ

Миро се ожени на остров Корфу. Археолози разкриха крепостните стени на Кария. В Добрич бе открит първият паметник на ген. Колев, в присъствието на премиера Бойко Борисов. Българският и руски бизнес си дадоха среща в Албена. Проведе се изложението „Подкрепи българското“. Пилотно бе въведена интерактивна платформа за привличане на туристи „ILoveDobrich“. „Стоп на геноцида над децата с увреждания!“ - заявиха на протест майки. Кметът на Ген. Тошево награди седмокласник за проявено геройство. С по-малко деца в училищата започна новата учебна година. Албена обяви, че изгражда нов петзвезден хотел. Откриха площадки за футбол в детски градини. 9 хиляди бали слама изгоряха при пожар в с. Соколово. Хореографът Александър Александров бе удостоен със званието Почетен гражданин. „ВиК“ откри нова помпено-хидрофорна станция в „Балик“.

ОКТОМВРИ

Наградиха братята огнеборци Петрови за проявено геройство. Албена отново бе домакин на годишната среща на местните власти. ВМРО-БНД спечели изборите в Балчик. Добрич бе домакин на международна научна конференция за Първата световна война. В Тервел санираха всички големи блокове. Детелина Николова и Лъчезар Росенов получиха награди от НСОРБ. СУ „Любен Каравелов“ се оказа с двама директори. Стартира кампания „Зрънце живот“ - за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. „Албена инвест холдинг“ се вля в „Албена“ АД. Порой потопи Одърци и Батово. „Медика Албена“ спечели национална медицинска награда. Заловиха бежанци на спирка в Крушари. В Добрич се проведе протест срещу споразумението между ЕС и Канада - СЕТА. Д-р Росица Матева стана лекар на годината за Добричка област. Лаборатория за синтетична дрога разбиха в хотелска стая в Кранево. Родители се обявиха срещу стипендии за ромски деца. Общинският съвет прие нови такси за гробни места, намали данъка за такситата на 300 лева. Седем бяха задържани при акция срещу регистраторите на коли.

НОЕМВРИ

Болниците въведоха пръстова идентификация. 100-годишнината от Добричката епопея донесе награди на будители. Кметът на Тервел получи споразумението за МИГ Тервел-Крушари. Връчиха награда на Дияна Илиева за Будител „Огнище“. Опашки се извиха за избора на петия президент и националния референдум. Ген. Радев спечели в областта, Марешки се нареди втори. Ураганен вятър с градушка и пороен дъжд се изсипаха над Българево. Министър Ангелкова представи в Добрич резултатите от летния сезон. Ген. Радев спечели във втория тур за президент, получи подкрепата и на областта. Общинският съвет в Балчик се обяви против двете каси на „Двореца“. „Майчина грижа“ събра над 46 000 лева за талантите. Прокурорка бе дадена на съд - след опит да спаси от разследване пияния си съпруг. Недко Митев получи приза „Агробизнесмен на България“ за 2016 г. Факелно шествие „Заедно за България“ премина през центъра. Сърцето на мъж от Крушарско даде нов живот. Стартира процедурата - част от летището да стане общинска. Собственици алармираха, че от 35 години чакат да получат жилищата си.

ДЕКЕМВРИ

КНСБ договори с кмета 10-процентно увеличение на заплатите на част от общинските дейности. В Ген. Тошево стартира „Благотворителна Коледа 2016“. Връчиха дипломите на 130 абсолвенти от Колеж Добрич. Апелативният съд отхвърли решение на румънски съд за конфискация, наложена на капитана на рибарски кораб Христо Спасов. Милена от Крушари и върховният комисар на ООН по правата на човека откриха в Женева българска изложба. Дядо Коледа пристигна с модерен трактор. Браншовик заяви, че най-големият проблем за Добруджа са високите ренти. Крисия и Тереза пяха благотворително за лечението на 10-годишната Алекс. Грипна епидемия затвори училища в Балчик. Край границата задържаха 36 иракчани, избягали от бежанския лагер в Харманли.  НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКА ОБЛАСТ 2016 г. – ЧАКАНИ ИНВЕСТИЦИИ И НЕОЧАКВАНИ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ /ОБЗОР/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди