изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:59 EEST
Двойки от Малайзия, Сингапур и Китай избират Двореца в Балчик за сватбено тържество    
НовиниДвойки от Малайзия, Сингапур, Ливан и Китай са избрали бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария в Балчик за сватбените си тържества през 2017 година, съобщи Евгений Георгиев – организатор „Международни фестивали, културни дейности и специални събития” в ДКИ „КЦ „Двореца”.


В края на май във вечна вярност ще се врекат младоженци, които идват от Канада, а родителите им са от Малайзия и Сингапур. От „Двореца” все повече има гости от екзотични дестинации, които идват за сватбен туризъм. За 2017 г. има две заявки за китайски сватби. През следващата година под венчило в Двореца ще мине и булка от Ливан, отраснала в дини в Париж.
Отчита се увеличение на заявките от Русия. „Това е изключително радващо, тъй като доскоро руските сватби отсъстваха, за сметка на румънските”, посочиха от културния център.
Засилен интерес има сред московчани. Именно от руската столица била булка на най-атрактивната през тази година сватба в Двореца. Тя се е омъжила за българин. Сватбеното тържество било на тема „Алиса в страната на чудесата”. Мястото на ритуала било декорирано точно, както е в роман Булката била облечена като Алиса, а всички 35-ма сватбари трябвало да са с костюми на героите на Луис Карол.
„Запазва се тенденцията най-много младоженци от Румъния да се венчаят в Двореца. Имаме увеличение на заявките от Русия, предимно московчани, от Франция, Белгия, Италия”, казва Евгений Георгиев.  
През тази година в Двореца бе сватбата на сина на актьора Краси Ранков. Тук се венчаха и танцьорът Атанас Месечков и половинката му Кремена.
Сватбеният сезон в Двореца стартира в края на април и приключва в края на октомври. Най-желаните месеци са летните, но напоследък все по-предпочитана е есента, когато няма големи жеги и голям наплив от туристи. Миналата година сватба е имало и в началото на ноември. Мястото, където младоженците изричат своите клетви на вярност е Нимфеума (Храм на водата) – римска лоджия, построена и използвана от румънската кралица Мария Александра Виктория де Единбур като място, на което тя е празнувала свои рождени и именни дни.
През 2014 г. сватбите в Двореца са били 58, през 2015 г. – 68, а през настоящата година – 72.
НДТ
 


Сходни връзки

Двойки от Малайзия, Сингапур и Китай избират Двореца в Балчик за сватбено тържество | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди