изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:48 EET
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ    
Времето МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ







София.
Тази година през януари се очаква средната месечна температура да бъде под нормата, която в Северна България и високите полета е между минус 2 и 1°, по Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на р. Струма – от 1 до 3° а в планинските райони – между минус 7 и минус 3°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 12° и минус 7˚, а най-високите - между 10° и 15˚. Такава е прогнозата за времето за месец януари 2017 година, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която е между 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони – между 60 и 110 л/кв.м.

Месецът ще започне със слънчево време. Отначало ще е и студено, но бързо ще се затопли. Към 3-ти ще се заоблачи и ще започнат валежи, които с понижението на температурите, навсякъде ще преминат в сняг. През периода 4-7-и януари ще бъде променливо, ще има и превалявания, предимно от сняг. Впоследствие вероятността за валежи е по-малка, но температурите ще се понижат още.
През първите дни от второто десетдневие отново ще има условия за валежи, предимно от сняг. След слабо и краткотрайно затопляне в началото на десетдневието, температурите ще се понижават. Около 15-ти ще е сравнително студено, но валежите временно ще спрат. През втората половина от десетдневието температурите относително ще се повишат. Вероятност за валеж има около 17-ти.
През третото десетдневие тенденцията е динамиката на атмосферните процеси да намалее. По-често ще преобладава облачно време, но без съществени валежи. Температурите ще останат по-ниски от обичайните.  http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди