изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:24 EEST
Reuters: Доналд Тръмп може да отмени заповедта на Обама спрямо Русия    
По светаВашингтон. Висшестоящи представители на властите на САЩ заявиха, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп може да отмени указа на президента на страната Барак Обама и да позволи на руските представители на разузнаването да се върнат в страната веднъж, след като поеме властта. Според тях подобно действие би било непрепоръчително, предаде Reuters.

„Няма причини да се вярва, че Русия ще прекрати с намесата си в изборите на САЩ и на другите страни“, заявиха представители от администрацията на Обама. „Вярваме, че тези действия са важни, защото Русия няма да се спре“, добави един от тях. „Имаме индикации, че те се намесват в демократическите избори на други държави, включително и на някои наши партньори в Европа“, добави той.

Москва. Прес-секретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия съжалява за решението на САЩ и лично на президента Барак Обама да се въведе санкции и изучава заявлението му и публикуваната информация, предаде РИА Новости. По-рано Обама нарече „сътрудници на разузнаването“ 35 руски дипломати, за които бе взето решение да бъдат изгонени от САЩ. Съобщава се, че те ще трябва да напуснат Вашингтон и Сан Франсиско в течение на следващите 72 часа. „Съжаляваме във връзка с това, че подобно решение бе прието от администрацията на САЩ и лично от президента Обама. В момента ние изучаваме тези заявления и публикуваната информация. Опитваме се да разберем детайлите“, заяви Песков. „Както и казахме по-рано, ние смятаме подобни решения и подобни санкции за неоснователни и незаконни от гледна точка на международното право“, добави той.

Вашингтон. Организацията „Уикилийкс“ коментира указа на президента на САЩ Барак Обама да се въведат санкции по отношение на Русия, предаде Интерфакс. „Указът на президента на САЩ Барак Обама не се разпростира върху „Уикилийкс“. То има отношение към проникването на системите за преброяване на гласове, по отношение на което няма никакви доказателства“, пише в съобщение на организацията, публикувано на нейната страница в социалната мрежа „Туитър“. Там се подчертава, че „издадената от Обама забрана по-скоро е нарушение на Виенската конвенция“.

Вашингтон. Прес-секретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че решението за санкциите по отношение на Русия е взето от президента на САЩ Барак Обама, на когото му остават три седмици на власт. Той добави, че Русия ще отчете това, предаде РИА Новости. „В момента колега на руския президент Владимир Путин е Обама и тези решения са взети именно от Обама. Не от новоизбрания Доналд Тръмп – той ще оглави страната след три седмици. Разбира се, този фактор ще бъде отчетен“, заяви Песков.

Вашингтон. Прес-секретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че президентът на страната Владимир Путин едва ли ще бърза да разговаря с колегата си от САЩ Барак Обама, след въвеждането на американски санкции по отношение на редица дипломатически служители на Русия, предаде РИА Новости. „Не ми е известно и не мисля, че трябва да има бързане. Не смятам, че Путин ще бърза по какъвто и да е начин“, заяви Песков на журналистите, отговаряйки на техен въпрос за възможен телефонен разговор между президентите на САЩ и на Русия. САЩ в четвъртък въведоха по отношение на разузнавателните служби и по отношение на редица лица от Русия санкции, обвинявайки страната в „намеса на изборите“ и обявиха за изгонването от страната на 35 руски дипломати, които президентът на САЩ Барак Обама обяви за „служители на руското разузнаване“.  Никакви доказателства за участието на Русия към хакерските атаки не бяха посочени отново от властите на САЩ.

Москва. Прес-секретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че санкционните действия на администрацията на САЩ, на която ѝ остават на власт три седмици, изглеждат като непредсказуема проява на агресия и носят разрушителен характер, предаде РИА Новости. „Подобни действия, с толкова разрушителен, деструктивен характер за двустранните отношения се вземат от администрация, която приключва след три седмици. Това изглежда на абсолютно непредсказуема проява на агресия“, заяви Песков. Той напомни за думите на руския президент Владимир Путин за потенциалните агресори, заявени от него на скорошна пресконференция. „Той наистина не причисляваше САЩ към потенциалните агресори, но сега ние виждаме конкретни прояви“, посочи Песков. Той подчерта, че Москва разчита на нормализация на отношенията.

Москва. Прес-секретарят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че президентът на САЩ Барак Обама с решението си да изгони от страната руските дипломати е унизил собствената си държава и народ, предаде ТАСС. „Днес САЩ и американският народ бяха унизени от собствения си президент. Този път драскотина на Вашингтон нанесе собственият му господар, максимално увеличавайки броя на неотложните работи за идния екип“, заяви Захарова на своята лична страница в социалната мрежа „Фейсбук“. „Утре ще има официални заявления, контрамерки и още други неща“, добави тя. Дипломатът също така нарече администрацията на излизащия в оставка президент „група от външнополитически неудачници – озлобени и късогледи“, заявявайки, че Обача „признава за това официално“. „Така и не успял да впише в историята на президентството никакви постижения на международната арена, нобеловият лауреат измисли да постави вместо елегантна точка тлъсто петно“, написа още Захарова. Прес-секретарят на руското МВнР също заяви, че в момента целият свят наблюдава „съкрушителен удар по престижа на САЩ и на тяхното лидерство, нанесени от Барак Обама и неговия неграмотен външнополитически екип“.

Москва. САЩ очакват окончателното утвърждаване на законопроект, който ще усложни живота на руските дипломати в страната. Ако той бъде приет, Русия ще отговори реципрочно , както предупредиха от руското МВнР. Наистина, руските практики в това отношение се различават от тези на САЩ. Въпросът е доколко ограниченията от страна на Москва ще бъдат ефективни, пише Взгляд. Реципрочните мерки, които МВнР ще предприеме по отношение на американците в отговор на окончателното утвърждаване на дискриминационните марки по отношение на руснаците, най-вероятно ще бъдат именно реципрочно. Трябва да се разбере, че автомобилите с дипломатически номера са територия на друга държава.- На тях не може да се сложи бръмбар, следящ придвижването им. Невъзможно е да се застави посолството да отчита всяко придвижване на сътрудниците си. Реципрочните мерки ще представляват набор от правила, забраняващ на дипломатите им да излизат от Москва. Американските дипломати живеят в момента в Москва не в строго определени здания, а имат обичайни квартири, имат машини, регистрирани на имената на руски граждани – съответно с обичаен, а не с червен номер. При желание те могат да ходят където си искат и никой няма да може да ги следи. Ако бъдат хванати, могат да бъдат изгонени от страната за несъблюдаване на правилата на поведени, но по-скоро такива мерки ще се предприемат избирателно или отново реципрочно.

Вашингтон. Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп даде коментар на санкциите на САЩ срещу Русия и заяви, че ще се срещне с директорите на разузнавателните служби в страната, предаде AFP. „Време е страната да се насочи към по-големи и по-добри неща“, заяви Тръмп. Неговите думи идват след неговите реакции спрямо обвиненията, че е победил над своя конкурент на президентските избори Хилари Клинтън заради руска кибер-намеса. „Въпреки това в интерес на страната ни и на нейните страхотни хора, ще се срещна с директорите на разузнавателната общност следващата седмица, за да бъда осведомен относно фактите по тази ситуация“, добави той.

Вашингтон. Висшестоящият съветник на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп Келиан Конуей съобщи, че новообявените от настоящия президент Барак Обама санкции срещу Русия изглеждат „най-вече символични“, предаде The Hill.
„Доналд Тръмп смята, че е време да се продължи. Аз самата чета доклади за санкциите от Обама и администрацията. Някои от тях са най-вече символични. А и все още не сме видели всички доклади на разузнаването“, посочи Конуей. По-рано Тръмп заяви, че ще се срещне с директорите на разузнавателните агенции на САЩ, за да разбере фактите около ситуацията. „Конуей заяви, че докато Тръмп не получи разузнавателните данни, той все още вярва, че ще е по-добре „да се извършат по-големи и по-добри дела за страната“, отколкото да се обсъжда руската кибер-намеса.

 http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Reuters: Доналд Тръмп може да отмени заповедта на Обама спрямо Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди