изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:37 EET
Кремъл отговори на американските санкции, закрива училище и почивен дом    
По светаВластите в Русия са взели решение да затворят англо-американското училище в Москва, където учат децата на дипломати от САЩ, Великобритания и Канада и почивна станция на посолството на САЩ. Това е първата контрамярка, която Кремъл налага, след като късно снощи изненадващо Белия дом обяви налагането на нови санкции срещу Русия, нейни служби и граждани "заради намеса от страна на Москва в хода на президентската кампания в Съединените щати".

Англо-американското училище в столичния район Покровское-Стрешнево е създадено през 1949 г. Там учат децата на англоезични дипломати и бизнесмени, по последни данни близо 1200 момичета и момчета.

Закрива се и ведомственият почивен дом за служители от американската дипломатическа мисия в горския масив Серебряний Бор, популярна сред московчани паркова зона.

Вчера администрацията на Барак Обама в САЩ обяви нови мерки срещу Русия в отговор на предполагаемите руски хакерски атаки, включващи намеса в американските президентски избори, както и в отговор на предполагаем тормоз над американски дипломати в Москва. Държавният департамент обяви за персона нон грата 35 „служители на руското разузнаване“, които в рамките на 72 часа трябва да напуснат САЩ.

Освен това ще бъдат затворени два руски обекта в щатите Ню Йорк и Мериленд, използвани според Вашингтон за събиране на разузнавателна информация. Най-вероятно става дума за т. нар. дипломатически вили, които се използват за почивка, празнични приеми и културни прояви. https://trud.bg

 


Сходни връзки

Кремъл отговори на американските санкции, закрива училище и почивен дом | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди