изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:21 EEST
КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ РАЗКОПАВАНЕТО НА ДОБРИЧ ЗА НОВИЯ ВОДЕН ПРОЕКТ    
НовиниПърва копка за рехабилитацията на водопроводите в Добрич в рамките на проекта за воден цикъл може да се случи в ранна пролет. Това стана ясно от думите на кмета Йордан Йорданов, който гостува днес в студиото на Медийна група „Добруджа”. Той поясни, че най-рано ще започне реконструкцията на Пречиствателната станция. Това ще се случи още през януари. Има вече избран изпълнител за тази дейност. Поръчката в момента се жали, но всеки момент Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе.

Другите поръчки – за технически надзор, както и обособените позиции за водопроводите и канализацията са на етап техническа допустимост. До няколко седмици ще се пристъпи към отваряне на офертите. Там сроковете се очаква да са максимално кратки, каза кметът. Той призна, че при толкова голям проект със сигурност ще има обжалвания, но с новия закон за обществените поръчки това отнеме максимум до 3 месеца. Затова и неговата прогноза е най-късно в ранна пролет да има първи копки за водопроводите.
Йорданов обясни, че предвид създалата се ситуация, най-вероятно ще има над 10 екипа, които ще копаят паралелно навсякъде в града. Има неща, които трябва да се случват едновременно, заяви кметът, но уточни, че това не означава непременно, че от март месец ще бъде разкопан целият град.
Обмисля се създаването на отделен сайт за водния цикъл, чиято цел е максимално добре да се обяснява какво се случва по проекта, като на този сайт ще бъде качвана информация  ежедневно къде какво се случва. 
Ще бъде създаден екип от експерти, който да регулира целия процес. Все още обсъжда кой да бъде човекът от Добрич, който е запознат с цялостната мрежа.
Йорданов отново подчерта огромните усилия, които са положение за да се стигне до подписването на договора вчера. Независимо от политическите трусове, този проект беше подписан. Свършихме си работата, по начин, по който нямаше как да бъде отказано подписването на договора, каза кметът. Той разясни думите на премиера Борисов, че парите идват от централния бюджет, защото първоначално те се подсигуряват от държавата, а след това когато проектът е стартирал  и ЕК се убеди в това, започва поетапно да превежда парите на траншове към българското правителство.  http://dobrudjabg.com/
 


Сходни връзки

КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ РАЗКОПАВАНЕТО НА ДОБРИЧ ЗА НОВИЯ ВОДЕН ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди