изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:02 EEST
БЕЛИТЕ ЛЯСТОВИЦИ НА ЕВРОПА: ДИМИТРИНА ГЕРМАНОВА ГРЕЕ С ТАЛАНТА СИ В ШОУТО НА СЛАВИ    
Коледа Момичето, което ви представяме днес в рубриката "Белите лястовици на Европа", е Димитрина Германова, на 12 години, ученичка в 6 клас в СУ "П. Р. Славейков". Всъщност, тя надали има нужда от представяне - защото всеки петък грее с таланта си от "Шоуто на Слави" на бВТ. Дима участва в конкурса за сценична партньорка на г-н Андреев на мястото на Тереза. Наскоро талантливото добричко дете пя на благотворителния концерт "Да протегнем на Алекс ръка!" и с представянето си показа, че по нищо не отстъпва на Крисия и Тереза. Димитрина споделя, че е решила да се включи в надпреварата в "Шоуто на Слави", защото за нея е удоволствие да се потопи в шоубизнеса с такива професионалисти като "Ку-ку бенд".

Шестокласничката започва да се занимава с пеене на 9-годишна възраст в детски хор "Маестро Захари Медникаров". Запалва се по телевизионния формат "Големите надежди" на Нова телевизия и много иска да участва. Не е допусната обаче тай като не пее поп. Това я мотивира и се записва в студиото за поп и рок певци в общински младежки център "Захари Стоянов" с ръководител Елена Карабельова. За краткия период, в който се обучава в студиото, има много награди. Първата е от международен фестивал "Трикси" през 2014 година, тогава става дипломант втора степен. 2016 година й носи много успехи. Дима става втора на финала на Националната селекция за избор на български представител в "Детска Евровизия 2016". "Обстановката там беше много приятна, запознах се с децата, станахме много добри приятели, и досега си общуват и при първа възможност се срещаме", споделя момичето. И философски допълва, че решението да е на второ място е на журито и може да е за добро. Следва участие в четвъртия международен конкурс за поп музика "Spring Stars" в Букурещ, Румъния, където печели награда Trofeul "Star Melody" и приз. "Конкуренцията беше голяма", споделя Дима, която е категорична, че българчетата пеят по-добре от румънчетата. Още няколко отличия има през отиващата си година - първа награда от IХ международен фестивал на изкуствата "Трикси" в Албена, първа награда от VIII международен детски фестивал на изкуствата на английски език "Светът в детските длани" 2016 в Балчик, втора награда от ХII национален конкурс "Звездици за Лора" в Свищов, втора награда от втори международен музикален конкурс “Art stars” във Варна.
Добрият изпълнител не е достатъчно само да пее добре, трябва да има увереност, която аз все още не притежавам, признава си Димитрина. И още: "Трябва да има много търпение, защото нещата не се получават от раз, аз вече се убедих в това. Важно е и сценичното поведение, трябва да знае как да флиртува с публиката".
На децата на Добруджа Димитрина Германова пожелава през Новата година да са здрави, щастливи и да се радват на това, което имат. НДТ
 


Сходни връзки

БЕЛИТЕ ЛЯСТОВИЦИ НА ЕВРОПА: ДИМИТРИНА ГЕРМАНОВА ГРЕЕ С ТАЛАНТА СИ В ШОУТО НА СЛАВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди