изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:18 EET
СНЕЖЕН АД - МИНИСТЪР ВИНЕТКА НЕ СЕ ЯВЯВА И ЗА МИНУТА ПО МЕДИИТЕ /ВИДЕО/    
Новини Източна България в снежен капан. Хиляди българи се оказаха блокирани на магистралите "Тракия" и "Хемус". Участъци от аутобаните бяха затворени заради обилен снеговалеж. Над 30 автомобила, тръгнали на път за посрещане на новата година, се удариха във верижна катастрофа и останаха блокирани на магистрала „Тракия”.


„Още преди Българово имаше доста навят сняг, отдавам го на ураганния вятър. Техника се виждаше и на отиване, и на връщане, но видимостта беше почти нулева. Машините не можеха да смогват, органите на МВР бяха навсякъде”, разказа Кенов.По пътя за Бургас в снежната буря попада депутатът Стефан Кенов.

Към 23.30 часа все още е затворено и в двете платна движението по магистрала „Тракия” край Карнобат. Най-вероятно отсечката няма да бъде отворена тази нощ. 

Автомобилите се пренасочват през Карнобат и по стария път за Бургас. Има километрични опашки, а хората нямат информация какво е случва, което ги изнервя.

Край Айтос пътят също е в лошо състояние. Хората стоят с часове и чакат.

Получихме десетки сигнали в рубриката ни „Моята новина” за непочистени пътища в Карнобатско, Бургаско, Варненско и Добричко.

Ситуацията продължава да е тежка. Силният вятър затруднява почистването. 

Има много катастрофи и по стария път от София за Бургас, който също е изключително натоварен. В района на Сливен и Твърдица ураганен вятър от над 120 км/ч създава изключителни проблеми при преминаването. 

Верижна катастрофа с осем коли блокира движението и по магистрала „Хемус”. Участъкът между отбивките за Ветрино и село Неофит Рилски беше затворен и колите се пренасочваха по обходен маршрут. За щастие няма сериозно пострадали при инцидента. Около 18.30 часа магистралата беше отворена.

Имало ли е достатъчно снегорини и адекватно ли са действали властите в деня на голямото пътуване? Екип на NOVA потърси отговор от Агенция „Пътна инфраструктура”.

„Пътищата бяха обработени против заледяване, но силният вятър доведе до усложняване на обстановката. Практически чистите пътища са проходими, но липсата на видимост заради сериозните снегонавявания създава риск както за пътуващите, така и за почистващата техника. Това наложи да бъдат затворени пътни участъци, за да може да се пренасочи движението по по-сигурни пътища”, обясни Георги Златев от АПИ.

Тежка бе обстановката и в района на Велико Търново. Най-много коли закъсаха   в Прохода на Републиката. Заради силен снеговалеж той буквално се задръсти от закъсали автомобили.

Областният управител на Велико Търново Пенчо Пенчев обясни, че колите се пропускат така, че да може да се чисти падналия сняг.

„Регулярно се спира движението, една от причините е да не се изпреварват моторните превозни средства. Апелирам водачите за по-голяма толерантност и култура. Щом има с летни гуми, това означава, че не са подготвени. Няма населени места в Област Велико Търново без електричество, без водоподаване и без достъп до населените места”, обясни Пенчев.

Силни снегонавявания има по част от пътищата и в Силистренско.

Нова година наближава и всички са нетърпеливи да стигнат до местата, където са си направили резервация. Късно следобед се засили и трафикът към курорта Рибарица.

За 31 декември е обявен жълт код за девет области в страната за обилни снеговалежи.

https://nova.bg



 

 


Сходни връзки

СНЕЖЕН АД - МИНИСТЪР ВИНЕТКА НЕ СЕ ЯВЯВА И ЗА МИНУТА ПО МЕДИИТЕ /ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди