изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:27 EEST
"Размразяват" инвестицията в новия завод за гъвкави връзки за вода в Добрич    
Новини„Размразява” се инвестицията за изграждането на новия завод за гъвкави връзки за вода в Добрич, която бе „замразената” преди около две години. Инвеститор е дружеството „Неопърл България” ЕООД, което е приемник на „Булмат”, съобщи управителят на дружеството Веселин Велев.


Тепърва предстои да се проведат срещи с архитекти, проектанти, за да се прецени дали се налагат промени по проекта, който преди две години беше изготвен.
Настоящата година ще е основно за подготвителни работи, като самото строителство на завода се очаква да започне през 2018 година. Реализацията на инвестицията  ще зависи и от усвояването от производството в Добрич на три нови продукта през тази година. Те ще доведат и до увеличение на работниците, заети в сегашния завод, които са 125.
През 2014 г.  „Булмат” закупи общински терен от 36 000 квадратни метра в района на бившите казарми. Предвиждаше се инвестицията да е между 11 и 12 млн. лева. Причина за отлагане на старта на строителството бе, че се наложи по-ранното стартиране на два други проекта на инвеститорите - изграждането на заводи в Индия и Китай, които са за същото изделие, което ще се произвежда и в Добрич - гъвкави съединения за вода.
 


Сходни връзки

"Размразяват" инвестицията в новия завод за гъвкави връзки за вода в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди