изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:55 EEST
НАД 6 000 СОЦИАЛНО СЛАБИ ОТ ОБЛАСТТА ПОДПОМАГА С ХРАНИ БЧК    
ОбществоИндивидуални пакети с хранителни продукти ще получат 6 156 бедни жители на областта, съобщиха от Областния съвет на БЧК в Добрич.


Те се осигуряват по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
Помощ в Община Балчик ще получат 589 социално слаби, в Генерал Тошево – 961, град Добрич – 1853, Добричка – 995, Каварна – 464, Крушари – 320, Тервел – 834, Шабла – 140. Те ще получат хранителни продукти на обща стойност 67,188 лева и с тегло 38,55 кг. Те включват 10 кг брашно, 6 кг ориз, 3,5 кг спагети, 1,250 кг картофено пюре, 2,4 кг гювеч, 1,6 кг компот, 2 кг конфитюр, 1,8 кг месна консерва говеждо, 8 кг захар, 2 кг вафли.
До 20 март се предоставят хранителните пакети в Крушари, както и в един от пунктовете в Добрич - в ДКЦ – 2, от 6 януари до 20 март ще бъдат раздават хранителните продукти в пункта по ул. „Бачо Киро“, № 5А в Добрич, а от 9 януари – за правоимащите в Шабла, от 10 януари – в клуб на пенсионера по ул. „Ср. Гора” в Балчик, от 12-и в пункта по ул. „Раковски” в Каварна, от 16-и – в пункта по ул. „В. Априлов” №5 в Ген. Тошево, от 23-и януари на ул. «Св.Св. К. и Методий» № 8 в Тервел и от 30 януари – в склада на БЧК в село Победа за правоимащите от община Добричка.
Поради големите количества, които ще се раздават, гражданите на Добрич, които в предходните програми получаваха своите продукти в Пункт №3-Клуб на пенсионера–ЖК„Хр.Ботев“ и Пункт №4-Клуб на пенсионера–ул. „Дунав“, от 6 януари ще могат да си получат хранителните пакети в сградата на Висше училище по мениджмънт (ВУМ), ул. „Бачо Киро“, № 5А,  южно крило (в близост до пазара и БЧК), а относно Пункт №5 -ДКЦ-2,бул.„25-ти ІХ“ №68 няма промяна.
Правоимащи да получат хранителни продукти са лица и семейства, получили целеви помощи за отопление през отоплителен период 2015/2016 г.; майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година, получилите еднократна помощ за първокласници, както и тези,  получили еднократни месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция. Право на помощ имат и тези лица, които са получили еднократни помощи за това, че са пострадали от бедствия и аварии.
Хранителните продукти се предоставят лично на право имащото лице срещу лична карта или на упълномощено от него друго лице. Пълномощник може да получава хранителни помощи срещу представяне на пълномощно за получаване на продуктите, подписано от правоимащото лице, което не е задължително да бъде нотариално заверено, лични карти на право имащото и на упълномощеното лице. НДТ
 


Сходни връзки

НАД 6 000 СОЦИАЛНО СЛАБИ ОТ ОБЛАСТТА ПОДПОМАГА С ХРАНИ БЧК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди