изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:11 EEST
УДЪЛЖИХА ВАКАНЦИЯТА В ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧ, ДОБРИЧКА И ТЕРВЕЛ    
НовиниДните 5 и 6 са обявени за неучебни от кметовете. Днес се очаква да стане ясно и за другите добруджански общини

 


Със заповед на Кмета на Добрич Йордан Йорданов от вчера се обявяват дните 5 и 6 януари включително за неучебни. Това се налага поради очаквано влошаване на метеорологичните условия – силен вятър и застудяване според Националния институт по метеорология и хидрология и невъзможността отоплителните инсталации в училищата да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно пребиваване на учениците в тях.
Заповедта е издадена след проведени консултации с Регионалното управление по образование и Регионалната здравна инспекция.
Детските градини и ясли ще работят по предварително обявения график.
Със заповед на кмета инж. Тошко Петков се удължава ваканцията и в Община Добричка, съобщи за НДТ секретарят Соня Георгиева. Неучебни за всички училища на територията на общината ще бъдат 5 и 6 януари. Причините за удължаването на ваканцията са очакваното влошаване на метеорологичната обстановка, силен вятър, ниски температури, снегонавявания, затруднения при транспортирането на учениците и невъзможност да се достигнат необходимите температури в класните стаи за провеждане на нормален учебно-възпитателен процес.
Неучебни ще са 5 и 6 януари и за училищата на територията на община Тервел, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева. Заповед за удължаване на ваканцията ще бъде издадена днес. Причината за превантивната мярка са очакваните ниски температури и най-вече - прогнозите за силен вятър. При на той води до големи снегонавявания и би затруднил превозването на учениците, обясни Илиева. НДТ
 


Сходни връзки

УДЪЛЖИХА ВАКАНЦИЯТА В ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧ, ДОБРИЧКА И ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди