изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:15 EET
ЕДИН ОТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ СЕЗОНИ ОТЧИТА ДКИ „КЦ „ДВОРЕЦА” В БАЛЧИК    
Новини2016 г. е една от най-успешните за културен център „Двореца” в Балчик за последните четири години, съобщи пред журналисти директорът на държавния културен институт Жени Михайлова. Тя подчерта, че годината завършва с много висок финансов резултат. До момента приходите за „Двореца”, преди облагане, са 1 610 000 лева. „Това е един много добър резултат с много високи приходи за държавния културен институт, респективно за Министерството на културата и държавния бюджет”, посочи Михайлова.





„Това е ръст от 70 на сто за последните три години, откакто съм на този пост", каза Михайлова. Тя посочи, че през 2014 г. те са възлизали на 1 027 524 лева или с 15 % повече от 2013 г., когато са били 961 475 лева. През 2015 г. са били 1 190 930 лева или близо 20 % ръст. Очакванията са през 2016 г., след облагане, приходите да надхвърлят 1,5 млн. лева.
Броят на посетителите до края на октомври  е 250 000, което е 25 % ръст спрямо миналата година, когато са били 200 000. Увеличение има и на нощувките. От началото на годината досега приходите от легловата база са 128 000 лева, като увеличението е с 25 %.
Най-многобройни тази година са посетителите от Румъния, следвани от българи, руснаци, германци, французи, шведи, чехи и поляци. Около 30% е ръстът на полски пазар и около 25% - на чешки. Имало е и доста посетители от Китай, Корея, Израел, Аржентина, Гърция и други.
„Стратегическите цели, които си постави Двореца за тази година бяха да подпомогне опазването и развитието на груповия паметник на културата и градинското и парково изкуство с национално значение Двореца с насърчаване на творци от различни поколения за реализация на проекти с високо качество, които възстановяват, обогатяват и разнообразяват културния живот на Двореца. 100 % сме постигнали тази цел. Насърчили сме и участието на граждани, живеещи в града  неговите околности в културния живот на Двореца. Това се случва и чрез доброволци и ученици от Балчик, които са помагали за културните събития на Двореца. Насърчаваме  и диалога между европейските култури”, посочи Жени Михайлова. Тя подчерта, че на 100% е изпълнена културната програма на ДКИ „KЦ „Двореца”, както и строителната. НДТ
 


Сходни връзки

ЕДИН ОТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ СЕЗОНИ ОТЧИТА ДКИ „КЦ „ДВОРЕЦА” В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди