изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-11 @ 14:01 EEST
ПЕТ АДМИНИСТРАТИВНИ СГРАДИ СА ОБСЛЕДВАНИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ    
НовиниОбластна администрация е провела енергийно обследване на 5 сгради държавна собственост, за които в следващите години ще се търсят възможности за изпълнение на предписаните мерки. Това съобщи областният управител Детелина Николова, която в навечерието на Нова година се срещна с представителите на регионални и централни медии от област Добрич.


 Сградите са държавна и смесена собственост. Оценка е направена на сградата на областната администрация и на тринадесететажна сграда на площад "Свобода", в която са настанени административни служби. Обследвани са също корпуси на бившия Медицински колеж и на сграда на улица "България". Обследванията са направени по Закона за енергийната ефективност, който изисква всички сгради за обществено ползване в експлоатация с разгърната застроена площ над 250 квадратни метра да бъдат сертифицирани за енергийна ефективност.
Сред акцентите, които Детелина Николова постави на вниманието на медиите в кратка ретроспекция на 2016 година, бе туризмът, който е един от структуроопределящите отрасли за област Добрич. „Благодарение на ефективното управление на ресурса, с който разполага Областна администрация като второстепенен разпоредител, успяхме съвместно с Областния съвет на БЧК, да реализираме водно-спасителна дейност на неохраняеми плажове, към които има интерес, докато в областите Бургас и Варна, не успяха навсякъде да създадат условия за безопасност" - отчете областният управител Д. Николова и добави, че е участвала в работната група, изработила новите правила за стопанисване на плажовете с цел предоставяне на по-качествена и по-достъпна услуга за туристите.
Детелина Николова сподели още, че за пореден път Областна администрация Добрич е одобрена по програмата „Старт в кариерата", по която в момента има млади хора в екипа на администрацията. Сред акцентите, тя посочи и добрия финансов ресурс, усвоен тази година от Областно пътно управление Добрич за рехабилитация на пътната мрежа в областта. НДТ

 


Сходни връзки

ПЕТ АДМИНИСТРАТИВНИ СГРАДИ СА ОБСЛЕДВАНИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди