изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:22 EET
БОЙКО БОРИСОВ: ВОДНИЯТ ЦИКЪЛ ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА    
НовиниОгромните пари за проекта за водния цикъл на Добрич са осигурени, благодарение на Европа и тези пари, които събрахме повече от контрабандистите. Това заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов след подписването на договора за проекта за воден цикъл на обща стойност близо 115 млн. лева, от които 87 млн. лева безвъзмездна финансова помощ.






Той подчерта, че проектът индиректно ще повлияе на здравето на хората в региона. „Защото това, което пием, дишаме, с което се храним, определя до голяма степен нашето здраве. А, тук имаме претенциите да сме житницата на България, да имаме огромен ръст на туризма. Това е задължително да се направи“, каза Борисов.
Той визуализира с две чаши вода ефекта от проекта за водния цикъл. Посочи, че сега в земята изтича 86 на сто от водата, която се плаща от хората и остават 14 % за ползване от Добрич. „Защо е така, вие си дайте обяснение. Обещах навремето на Детелина, направихме всичко възможно. Кметът е идвал поне 20 пъти при мен. Действително с министерството положихме огромни усилия за Добрич, който е рекордьор за България по разхищаване на вода. Винаги се оплакваме, че сме болна нация. Има етернитови водопроводи от 50-те години. Пречиствателната станция е от 1986 г. Тя пречиства само грубите неща. Всичко останало отива в река Добричка, в полето и оттам – в нас. Как няма да сме болни?“, попита риторично Борисов.
Той призна, че никой не обича водните цикли, тъй като се копае под земята. И посочи, че булевард „Добричка епопея“ спокойно може да кандидатства за книгата на Гинес по брой кръпки на квадратен метър. „Всъщност, той е път от кръпки. Не го направихме, защото чакахме водния цикъл. Щеше да е грешно да го асфалтираме и след това да го разбутаме. Но, фактически и той ще бъде направен с проекта“, каза премиерът.
Той посъветва кмета много добре да обясни на хората какво ще се прави. Припомни опита от София, където гражданите в началото много са се ядосвали, когато започне нещо да се строи. „Сега са много търпеливи, с разбиране, но всеки ден трябва да те виждат там и багерите да работя. Ако видят един-два дни, че не работят, имаш проблем. Виждат ли хората, че се работи, изтърпяват, защото знаят, че след това ще има пълна чаша на масата с чиста вода. Те знаят, че това е за тяхното здраве, за тяхно добро и ще изтърпят“, препоръча той на кмета. И пожела търпение. „Весело да посрещнете 87 млн. лева от бюджета, които идват в Добрич, за да може да ви стане водния цикъл. Мисля, че това е добър завършек на годината“, каза министър-председателят. НДТ
 


Сходни връзки

БОЙКО БОРИСОВ: ВОДНИЯТ ЦИКЪЛ ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди