изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:52 EEST
В Съдебната палата на Добрич отвори врати нова съдебна зала    
НовиниОт началото на тази година в Съдебната палата на Добрич отвори врати нова съдебна зала.



Тя се намира на първия етаж, непосредствено до входа на сградата. Обособена е  на мястото на работещото преди време кафене в съда. Залата - с номер 4, е оборудвана с модерна техника за аудиозапис на съдебните заседания и се ползва от  магистратите в Районния съд. Ремонтът на помещението е осъществен по проект на Окръжен съд - Добрич, който стопанисва сградата на Палатата, а обзавеждането е осигурено от Районния съд.
          „Досега в Палатата имаше седем съдебни зали, като три от тях се ползваха от Окръжния съд, а четири - от Районния. Заради недостиг на зали на втория етаж в сградата беше обособено още едно помещение, в което временно се провеждаха съдебни заседания. Сега магистратите ще разполагат с още една зала, а освободеното помещение ще бъде преустроено в адвокатска стая”, обясни председателят на Окръжния съд Галатея Ханджиева.
          Ръководството на съда планира тази година да бъде обособена и т.н. „синя стая” -  специализирано помещение за щадящо изслушване на деца-жертви на насилие или свидетели на престъпление.
         Съдебната палата в Добрич се намира на  ул.“Константин Стоилов“№7. В нея са настанени Окръжен и Районен съд - Добрич, Окръжна и Районна прокуратура - Добрич, и Областно звено „Охрана“. Сградата се състои от два корпуса - седеметажен и двуетажен, като капацитетът й е в максимална степен оползотворен.
 


Сходни връзки

В Съдебната палата на Добрич отвори врати нова съдебна зала | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди