изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:46 EEST
Затруднено е почистването на пътищата в област Добрич    
НовиниЗатруднено е почистването на пътищата в област Добрич, съобщиха от Областния съвет за сигурност. Причините за това са силният вятър и образувалите се големи преспи.
Пътищата в областта остават затворени и непроходими поради заснежаване и снегонавявания. Снежната покривка е 24 см.


Работи се по почистването и при възможност ще бъдат отворени основни пътни направления в област Добрич, съобщи дежурният в Областно пътно управление. Това обаче зависи от натрупания сняг и дали ще продължи да духа силен вятър.
В областта 52 села са без електрозахранване, а 37 са без вода.
На брифинг днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че се планира в рамките на днешния ден, поетапно в рамките на следващите 2 до 6 часа, в зависимост от ситуацията в отделните области, да бъдат отворени за движение главните пътни направления.
Тя уточни, че се работи и по направлението Варна-Добрич. „В Силистра и Добричка област продължават тежките навявания, това са основните артерии, които отваряме, само главните пътища. Всички останали пътища остават затворени за всички превозни средства, тъй като видимостта е изключително ниска, вятърът е много силен“, обясни министърът в оставка.

 


Сходни връзки

Затруднено е почистването на пътищата в област Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди