изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:32 EEST
Областният управител поиска допълнителна техника от Министерство на отбраната    
НовиниОбластният щаб работи активно


Областният управител Детелина Николова съобщи, че е е поискана допълнително специализирана високопроходима техника от Министерство на отбраната от съседни на Добрич военни поделения – в Шабла и Балчик, както и помощ от Военно-морски сили Варна. „Усилията са насочени да се почисти пътят Добрич – Балчик. Направлението Варна – Балчик е почистено и проходимо и целта е да отворим направлението за Варна през Балчик, тъй като пътят Добрич-Варна е в много тежко състояние и не може да бъде почистен и отворен за движение“, каза Областният управител Детелина Николова.
Към 16.00 часа все още продължава работата на екипите на „Енерго-Про“ за отстраняване на аварии на територията на областта, като все още без електрозахранване са 52 населени места. Най-много села без ток има в община Добричка – 30 на брой. Липсата на електроенергия създава проблеми и с водоподаването, защото няма захранване за помпите. Без вода към 16.00 часа в областта са 43 села, отново най-голям е техният брой на територията на община Добричка. В трите морски общини – Шабла, Каварна и Балчик, няма населени места без вода.
Пътищата в цялата област към 16.00 часа са затворени - непроходими поради влошена метеорологична обстановка /силен вятър – до 20 m/s и навявания/. Работят 25 машини на фирмата, поддържаща републиканската пътна мрежа. Няма сигнали за бедстващи хора в областта. Температурата е минус 11 гладуса, а скоростта на вятъра е 6-8 метра в секунда.
 


Сходни връзки

Областният управител поиска допълнителна техника от Министерство на отбраната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди