изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:27 EEST
ЧИСТКА В САЩ! Тръмп сменя до 20 януари всички посланици, назначени от Обама    
По светаЕкипът на Доналд Тръмп по прехода издаде общо нареждане назначените от президента Барак Обама посланици да напуснат постовете си до встъпването в длъжност на новия президент на 20 януари. Това съобщи американският посланик в Нова Зеландия, цитиран от Ройтерс. "Аз ще си тръгна на 20 януари", заяви посланик Марк Гилбърт в съобщение до информационната агенция.

Нареждането, което важи за всички, "без изключения", се съдържа в изпратена от Държавния департамент на 23 декември грама, уточни Гилбърт. В типичните президентски преходи предишните американските правителства - и републикански, и демократически, са удължавали сроковете на посланиците, за да имат възможност, особено тези с деца в училищна възраст, да останат в съответните страни още няколко седмици или месеци, допълват от "Новини Лондон".

Дипломати са казали пред вестника, че нареждането ги е хвърлило в смут и ги принуждава спешно да търсят решения и да си осигурят визи, за да могат децата им да си довършат срока в училище.

Представители на Държавния департамент и на екипа на Тръмп по прехода не са открити за коментар. Ако нареждането бъде изпълнено, САЩ може за месеци да останат без утвърдени от Сената посланици в ключови държави като Германия, Канада и Великобритания, отбелязва New York Times.

Висш представител от екипа на Тръмп казал за вестника, че в тази мярка няма злонамереност и че единствената й цел е да гарантира, че дипломатическите представители на Обама ще напуснат постовете си навреме, точно както и хилядите политически помощници в Белия дом и федералните служби.

Готвейки се за встъпването си в длъжност, Тръмп твърдо смята да не остави на поста му нито един политически назначен от Обама служител и да анулира много от постигнатото от предшественика му в областта на външната и вътрешната политика.

Американският посланик в България Ерик Рубин, също е номиниран от Обама през септември 2015 г. Той встъпи официално в длъжност през февруари 2016 г., заменяйки Марси Рийс. Рубин ще трябва да напусне поста си след по-малко от година като посланик, след като Тръмп вземе властта.  http://pik.bg

 


Сходни връзки

ЧИСТКА В САЩ! Тръмп сменя до 20 януари всички посланици, назначени от Обама | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди