изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:22 EEST
Военнослужещи и техника продължават да съдействат за преодоляване на последиците от тежката метеорологична обстановка    
Новини София. По разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов личен състав и техника от Българската армия продължават да оказват съдействие на местните власти и държавните институции за преодоляване на последиците от тежката метеорологична обстановка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Освен в областите Варна, Добрич, Русе и Силистра, от 17.00 часа днес военнослужещи се включиха в помощ на населението и в област Плевен.

С два роторни снегорина от военно формирование 52 090 – Долна Митрополия от състава на Военновъздушните сили военнослужещи извършват почистване на пътя към село Славовица, област Плевен като работата им продължава и след края на светлата част от денонощието.
Втори ден военнослужещи с автомобили с висока проходимост от военно формирование 32 420 – Русе оказват помощ на ремонтните екипи от електроразпределителното дружество за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа. Днес следобед те са действали в районите на селата Ситово, Белица, Стефан Караджа и Чернолик, област Силистра.
В област Добрич военнослужещи с верижни машини и роторни снегорини от военните формирования 34 410 – Варна, 32 140 – Варна, 38 010 – Варна и 36 780 – Шабла почистват пътната мрежа между населените места по маршрута Кардам - село Чернооково – село Бежаново. Модулни формирования с техника участват в почистване на пътната мрежа и по маршрут Варна - село Виница – село Кичево – село Оброчище през село Църква за Добрич, където на места преспите и снегонавяванията достигат до 2 метра височина.
Военнослужещи с роторен снегорин и верижна машина от военно формирование 28 770 – Балчик следобед почистваха пътната мрежа от село Дъбрава в посока село Дропла и съдействаха за отстраняването на аварии по електропреносната мрежа от екипи на електроразпределителното дружество в с. Безводица, област Добрич.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Военнослужещи и техника продължават да съдействат за преодоляване на последиците от тежката метеорологична обстановка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди