изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:58 EET
Д. Николова: Три общини в област Добрич продължават да са в бедствено положение    
НовиниНа територията на област Добрич продължава бедственото положение в три от общините – Добричка, Тервел и Генерал Тошево, заяви пред журналисти областният управител Детелина Николова. Тя посочи, че всички усилия от тази сутрин приоритетно са насочени към осигуряване на подходи за екипите на „Енерго Про” за отстраняване на авариите по електрическата мрежа. Най-много села без електрозахранване днес е имало в община Добричка, следват Генерал Тошево, Крушари и Тервел. Без вода са и помпените станции, които нямат захранване.



По отношение на републиканската пътна мрежа, пътят Добрич - Варна отново е затворен, тъй като поривите на вятъра са над 25 м/сек и ефективността от почистването е сведена до 0. Видимостта е много ниска. „В участъците посока Варна – Добрич от Изворово до Любен Каравелов имаше огромна колона от автомобили на Аксаковската панорама, които пропуснахме, въпреки забраната, за да могат да пътуват към Добрич под контрола на полицейските патрули и съпровождани от снегопочистваща техника. Пътят Добрич – Балчик към Кранево - Златни пясъци и Варна е отворен. На етапи се пропускат леките МПС. Приоритетно се пропуска специализираната техника за доставка на хляб, превозване на болни и оказване на друга необходима помощ. „Този участък е единственият, който поддържаме, въпреки силните снегонавявания. Нашата задача е да го поддържаме с наличната техника, за да осигуряваме в началото на седмицата движение на хора в двете посоки. Всички сигнали за оказване на помощ относно пострадали, търсещи медицинска помощ, починали хора, които са няколко, оказваме съдействие за всеки конкретен случай поотделно с наличната техника на ПБЗН”, посочи Николова.
На наша територия от вчера работи БАТ на ВМС – Варна, която е оказала изключително голяма подкрепа за пробив на пътя Балчик – Добрич. Тук е нощувал целият екип. Осигурени са му били топли напитки и храна. Днес те продължиха и отвориха пътя Добрич – Стефан Караджа – Генерал Колево – Генерал Тошево – Кардам – Йовково – стигнаха до митницата. След това са оказали подкрепа на автомобили на Енерго Про. Техниката е продължила от Кардам към селата Чернооково и Спасово, където е имало много аварирали електропроводи. В същото време, от другата страна, към Спасово от Захари Стояново – Бежаново се е движел роторен снегорин на военно поделение Шабла.
Сутринта роторните снегорини са отворили пътя Крушари – Добрич, но към 10 часа той отново бе затворен. Техника на АПИ работи там, за да се стигне до село Капитан Димитрово, където има починала жена, а няма личен лекар, който да издаде смъртния акт.
Роторен снегорин на АПИ и фадрома от кооперация „21 век” в с. Владимирово са работили за отваряне на пътя Добрич – Одринци – Долина – Владимирово. Миналата нощ той отново е бил затворен от навяванията. Днес се е работело усилено, за да се осигури достъп на екипите на Енерго Про. Очаква се след отваряне на пътя, служители на ВиК да могат да започнат работа за отстраняване на аварията на помпената станция.
На територията на общините Добричка и Ген. Тошево кметовете са ангажирали допълнителна техника от арендатори и кооперации, за да могат междуселските пътища да бъдат възстановени.
 


Сходни връзки

Д. Николова: Три общини в област Добрич продължават да са в бедствено положение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди