изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:58 EET
Замръзна Дуранкулашкото езеро    
НовиниДуранкулашкото езеро е замръзнало съобщи кметът на Дуланкулак Веселин Йорданов. Това е станало дори още преди последното понижение на температурите в края на седмицата.




Замръзването на езерните води не е необичайно, но е рядко явление, разказват местните хора. В миналото местните вадели дебели един метър ледени късове. Пренасяли ги в зимниците на къщите за съхранение на риба, защото навремето хладилници не са били използвани.
Езерата Дуранкулак и Шабла са в списъка на Рамсарската конвенция на 11-те места у нас със световно значение - местообитание на стотици видове птици, животни и растения.
Няма рибари-авантюристи, които да ловят риба през дупки в леда, тъй като има забрана за достъп на външни лица, както и на любителския риболов в езерото, а също и за лов на пернат дивеч. Кметът подчерта, че ловците и риболовците са стриктни и няма нарушители на забраните, които бяха въведени превантивно във връзка със случаите на инфлуенца по птиците.
 


Сходни връзки

Замръзна Дуранкулашкото езеро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди