изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:42 EEST
Докъде се докарахме! България спешно поиска електроенергия от Румъния! Букурещ ни отказа!    
Новини Жалка работа! От най-голям производител на ел. енергия, сега сме просяци за ел. енергия!

Румънският министър на енергетиката Флориан-Тома Петку заяви днес, че в неделя вечерта България е поискала спешна помощ за доставка на електроенергия заради проблеми със системата. „Държейки сметка за деликатната ситуация, в която може да се озове Румъния, ние не се ангажирахме с това и им казахме, че не можем да помогнем“, заяви днес Петку след заседание на енергийния зимен команден щаб, съобщава агенция Медиафакс, цитирана от БТА.

Министърът посочи, че заради ниските температури днес и утре се очакват исторически рекорди в потреблението на електроенергия в страната, и поради тази причина производството се увеличава. По думите му това допълнително усилие няма да се отрази на сметките за ток на населението.

Флориан-Тома Петку съобщи, че потреблението на електроенергия ще надхвърли обема от 9,500 мегавата дневно, а потреблението на газ може да достигне 74 милиона куб.м. дневно. По думите му това е исторически рекорд, тъй като досега достиганият максимум е бил 71,2 милиона куб.м. газ.

Консумацията на електроенергия тази сутрин в Румъния е била с десет на сто по-висока в сравнение със същия ден на предходната година, достигайки 9,247 мегавата, съобщи националната компания Транселектрика, цитирана от агенция Аджерпрес.

В Букурещ и в почти всички окръзи на Румъния днес е обявен оранжев код на опасност заради студа. Максималните температури ще бъдат от минус 15 до минус 10 градуса, а минималните се очаква да спаднат до минус 29 градуса.

А едни „специалисти“ от едни „комисии“ и нпо-та преди няколко години, когато АЕЦ Белене беше още актулна тема си протриха цървулите да обикалят де що има телевизия и да ни разправят, как сме нямали никаква, ама никаква нужда от допълнителни мощности и как дори с тия наличните сме можели да захранваме половин Турция, половин Гърция и половин Румъния! Къде са сега тези „специалисти“ и защо никой не им държи сметка за лъжите им?!

Епицентър, Dir.bg

 


Сходни връзки

Докъде се докарахме! България спешно поиска електроенергия от Румъния! Букурещ ни отказа! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди