изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:05 EEST
УДЪЛЖИХА ВАКАНЦИЯТА В УЧИЛИЩАТА В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
ОбразованиеЗа втори път бе удължена коледната ваканция в училищата в Добричка област. След като 5 и 6 януари бяха обявени за неучебни заради очакваното рязко влошаване на метеорологичната обстановка, кметовете на всички общини издадоха заповеди, според които учебните заведения продължават да са затворени.


На 6 януари следобед заповед за удължаване на ваканцията с три дни - от вчера до 11 януари включително, издаде кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков. Причината за мярката е силен вятър, ниски температури, снегонавявания, затруднения при транспортиране на учениците и невъзможността да се достигнат необходимите температури за провеждане на нормален учебно-възпитателен процес. Същия ден за неучебни бяха обявени 9 и 10 януари и в община Тервел. В заповедта на кмета, че посочва, че няма да могат да се овладеят последствията от усложнената пътна обстановка, възникнали след обилните снегонавявания. Вчера ваканцията в училищата в община Тервел бе удължена с още един ден, неучебен ще е и 11 януари. Детските градини в Тервел, както и в селата Зърнево, Безмер и Орляк, трябва да организират работата си през двата дни, според броя на малчуганите. Останалите детски градини в общината вчера и днес са затворени.
Удължена е и коледната ваканция за учениците в община Балчик - от 9 до 11 януари. Заповедта за това издаде в събота кметът Николай Ангелов.
Поради обявеното бедствено положение на територията на община Генерал Тошево, със заповед на кмета Валентин Димитров дните от вчера до 11 януари включително са обявени за неучебни за всички училища и детски градини.
Със заповед на кмета Йордан Йорданов от петък дните 9, 10 и 11 януари се обявяват за неучебни за училищата на територията на град Добрич. Той се мотивира с влошените метеорологични условия – силен вятър, и застудяване, както и невъзможността отоплителните инсталации в училищата да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно пребиваване на учениците в тях. През тези дни в града работят четири дежурни детски градини, както и две детски ясли. Вчера кметовете на Шабла и Крушари издадоха заповеди, с които удължават ваканцията поради усложнените метеорологични условия. В училищата от община Шабла неучебни ще са 9 и 10 януари, съобщи кметът Мариян Жечев. Според заповедта на кмета на Крушари Добри Стефанов, за неучебни дни на територията на общината са обявени 9,10 и 11 януари. Те се отнасят за училищата, детска градина с. Крушари и изнесените групи към нея с.Коритен, с.Лозенец и с.Телериг. НДТ
 


Сходни връзки

УДЪЛЖИХА ВАКАНЦИЯТА В УЧИЛИЩАТА В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди