изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:55 EEST
ДОБРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПОДВИГА И ГЕНИЯ НА БОТЕВ    
Общество Поклонение по повод 169-ата годишнина от рождението на великия български революционер, поет и публицист Христо Ботев се проведе в петък. Снегът и влошената метеорологична обстановка не попречиха на признателните потомци да сведат глада пред подвига и гения му. Поклонението се състоя в едноименното училище.

Сред гостите бяха областният управител Детелина Николова, зам.-кметът д-р Емилия Баева, представители на културни и образователни институции.
"Българският 6 януари е денят на непризнатия гений, поета и революционер Христо Ботев, деня на рождението и признателността, че то – рождението се е случило", каза в словото си Димитрина Костова - преподавател по български език и литература в училището. Тя цитира едно от най-въздействащите стихотворения посветени на поета - „Ботйов няма гроб“ на писателя Ангел Веселинов.

"И си мисля, не е ли по-добре да празнуваме рождените дати, вместо смъртта на нашите патриоти. И няма да позволим България да стане гробище, най-малко на Ботев. Народе мой, отчаян си, зная. Но, ти никога не ще останеш роб, защото по земята ти е стъпвал Ботев и живя той". Възпитаници на ОУ "Христо Ботев" прочетоха свои стихове, посветени на патрона на училището си.
Присъстващите поднесоха цветя на паметника на Ботев в двора на учебното заведение. НДТ
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПОДВИГА И ГЕНИЯ НА БОТЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди