изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:17 EEST
Д. НИКОЛОВА: УСИЛИЯТА СА НАСОЧЕНИ ДА СЕ ОТВОРЯТ МАКСИМАЛЕН БРОЙ ПЪТНИ АРТЕРИИ В ОБЛАСТТА    
Новини  „Усилията на всички, ангажирани с почистването на пътищата, както и помощта, която ни оказват машините, предоставени ни от военните формирования в Шабла, Балчик и ВМС са насочени да се отворят максимален брой пътни артерии в областта“, заяви вчера областният управител Детелина Николова.

Сутринта отворени за движение за МПС до 12 т бяха всички направления към общинските центрове в осемте общини и Варна. Пропусната бе колона от автомобили в двете посоки от и към Генерал Тошево, където разширяването на пътя продължаваше. Отворени бяха двата контролно-пропускателни пункта на границата с Румъния – Дуранкулак и Йовково. Всички МПС до 12 т се пропускаха през граничните пунктове без ограничения при тежки зимни условия.
Роторен снегорин на военното формирования в Шабла работеше по направление Бежаново-Спасово-Рогозина. Роторният снегорин на военното формирование в Балчик разчистваше в посока Балчик-Царичино-Кремена-Дропла-Змеево-Малина-Преселенци-Горица-Великово-Сираково. Задачата бе да се стигне до Сърнено, където да се срещне с роторния снегорин, тръгнал от направление Шабла. БАТ машината на ВМС се движи от Добрич в посока Козлодуйци-Житница-Пчелник-Балик-Карапелит-Медово-Бенковски-Владимирово-Одринци-Добрич, информира Областният управител.
Областно пътно управление Добрич и фирмата, поддържаща републиканска пътна мрежа бяха разчистили пътя до границата с област Силистра. Вчера екип на Пожарна безопасност и защита на населението извършваше доставка на специализирана храна и лекарства на дете от село Огняново на територията на община Крушари.
Няма закъсали и бедстващи хора. Автогара Добрич работи от сутринта по всички общински направления и Варна, но разписанията няма да бъдат спазвани поради тежката зимна обстановка, посочи Николова.
„Благодаря на всички земеделски стопани в цялата област, които оказаха съдействие в тези два дни за почистване на общинските пътни мрежи и помагаха за разчистване и на републиканските пътища в областта. Сърдечни благодарности отправям и към БЧК Добрич и хората, които подкрепяха работещите екипи с храна и топли напитки“, подчерта областният управител.
От „Енерго-Про“ заявиха, че вече всички аварии, възникнали от силния вятър, са отстранени, като апелират хората да подават сигнали в кол центъра на тел. 0700 161 61 за възникнали локални аварии, за да се насочват екипи за отстраняването им.
Вчера сутринта общо 17 села на територията на областта бяха без вода.
„Отменено е бедственото положение на територията на община Тервел. Работата по възстановяването на нормалния ритъм на живот не спира и днес. С високопроходим автомобил на Пожарна безопасност и защита на населението е доставена специализирана храна и лекарства на малко дете в село Огняново, община Крушари. С такава техника е доставен и хляб в дома за възрастни в село Добрин в същата община, а възрастна болна жена е превозена до общинския център Крушари, където е поета от своите близки. Роторни снегорини на Областно пътно управление прочистват пътя от Тервел в посока Коларци-Ефрейтор Бакалово-Крушари. Другото направление, по което се работи в община Крушари е от общинския център до село Капитан Димитрово, като пътната отсечка до село Коритен е вече пробита“, информира Областният управител Детелина Николова.
Към 16.00 часа вчера, по данни на дежурния в ОПУ Добрич, за движение е отворен пътя Добрич-Силистра през Тервел и Алеково, а Добрич-Варна е отворен за всички превозни средства, включително и за над 12-тонни МСП.
На територията на община Добричка беше отворена отсечката Одринци-Ведрина, в посока Вълчи дол.  БАТ машината на ВМС е стигнала до Пчелник в посока Карапелит, а роторният снегорин на военното формирование в Шабла доближава село Спасово.
Поради повреда на локомотива от ЖП гарата информираха, че за вчера са временно отменени курсовете на пътническите влакове по линията Добрич-Кардам и обратно и Добрич-Варна и обратно. Бързият влак София-Добрич се движи по разписание. От Автогара Добрич автобуси се движеха в посока Варна и обратно, до Балчик и обратно. Автобуси са обслужвали и линиите Добрич-Победа-Свещарово и Добрич-Дончево-Драганово. Отворен бе пътят в двете посоки от Генерал Тошево. Работеше се по разширяване на трасето от Генерал Тошево до Кардам. „През целия ден с наличната техника и екипи сме помогнали на всеки подал сигнал за помощ, доставени са хляб и стоки от първа необходимост до общинските центрове“, казва Областният управител.
Към края на работния ден вчера информацията бе, че няма населени места без електрозахранване, а без водоподаване в областта са общо 12 села. На територията на община Добричка се работи по отстраняване на авария на помпената станция във Ведрина, където 4 села са без вода. Екип на ВиК работи за отстраняване на авария в община Тервел, за да има вода в селата Орляк и Кочмар. В община Генерал Тошево без вода е с. Стамболийски, а в община Каварна – село Нейково. Отстранява се авария на помпена станция Крушари, за да се възстанови водоподаването в селата Габер, Александрия, Кап. Димитрово и Бистрец. НДТ
 


Сходни връзки

Д. НИКОЛОВА: УСИЛИЯТА СА НАСОЧЕНИ ДА СЕ ОТВОРЯТ МАКСИМАЛЕН БРОЙ ПЪТНИ АРТЕРИИ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди