изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:09 EEST
Предават на германски съд добричлия, обвинен в изнасилване и трафик на хора    
НовиниИван А. от Добрич ще бъде предаден на германските съдебни власти, след като Добричкият окръжен съд допусна изпълнението на Европейска заповед за арест, издадена срещу него от прокуратурата в град Франкентал. Във Федералната република 34-годишният мъж е обвинен за изнасилване, противозаконно лишаване от свобода и трафик на хора, за което може да бъде наказан с лишаване от свобода за срок до 15 години.


В европейската заповед за арест се посочва, че на 21 януари 2012 година добричлията два пъти е изнасилил жена в германския град Лудвигсхафен. В същия ден с намерение на принуди пострадалата да проституира обвиняемият направил опит да я транспортира до град Манхайм. Потърпевшата обаче успяла да помоли минувачи на улицата за помощ, което накарало добричлията да избяга. Той е обявен за международно издирване на 24 февруари 2012 година, въз основа на издадената от германските власти Европейска заповед за арест.
Задържан е на 26 декември 2016 година на ГКПП - Дуранкулак, а от 29 декември е с мярка за неотклонение „задържане под стража”, наложена му от Добричкия окръжен съд.
В днешното съдебно заседание Иван А. декларира, че е съгласен да бъде незабавно предаден на германските съдебни власти, както и че не се отказва от принципа на особеността в Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. Това означава, че германските власти могат да го преследват само за престъплението, посочено в Европейската заповед за арест, но не и за друго деяние.
          Прокуратурата на Германия е предоставила уверение, с което се гарантира, че след приключване на наказателното производство срещу българския гражданин, той ще бъде върнат в България за изтърпяване на наказанието си, ако такова му бъде наложено.

Постановеното от Добричкия окръжен съд решение е окончателно и не подлежи на обжалване.

 


Сходни връзки

Предават на германски съд добричлия, обвинен в изнасилване и трафик на хора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди