изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:04 EEST
КМЕТЪТ БЛАГОДАРИ НА СНЕГОПОЧИСТВАЩАТА ФИРМА    
Новини Кметът на Добрич Йордан Йорданов благодари на снегопочистващата фирма „А.С.А. България”, които работят от 2 часа на 6 януари. „Направихме добра организация и 2 часа след полунощ на 6 януари тези момчета и момичета се трудят неуморно. Не са спирани снегорините. Опесъчават и осоляват, избутват снега. Тези хора са от Добрич. Така че е нужно да им благодарим за добрата работа, за усърдието и за това, че не оставиха града да бедства”, каза кметът.

Той посочи, че всички пътища в града са проходими. По-малките улици също се почистват, както и районът на Лозята. Машини на А.С.А. работят активно по опесъчаване и осоляване на пътната мрежа.
Кметът обясни, че до минус 8 градуса улиците се осоляват, до минус 18 – се използват магнезиеви смеси, а по наклонени места, където не могат да се хвърлят магнезиеви смеси, се използва и пясък.
„След минус 18 градуса положението става по-сериозно. Може да се използва само калциев хлорид, който не е наличен. В цяла България той се използва само на едно място – за почистване на центъра в Пловдив. Това е изключително скъпа смес и я няма налична. Така че, при по-ниски от минус 18 градуса температури, трябва да се внимава, когато излизаме на пътното платно. Дори бих посъветвал да се ограничат пътуванията”, каза Йордан Йорданов.
Кметът обясни, че в събота е имало по-сериозна авария на канализационната мрежа в района на бившия зоопарк. За по-малко от два часа тя е отстранена. Основното притеснение е било, че водата, която излиза на булеварда, създава предпоставки при ниски температури може да доведе до заледяване и пътни инциденти.
По думите му, ситуацията в град Добрич е нормална, предвид зимната обстановка. „Видях много хора, включително и деца, които се радват на снега. Мисля, че сме в една зимна приказка”, сподели кметът.
Той излази недоумение от твърденията на народния представител Кирил Добрев, който си е  позволил да политизира ситуацията, като твърди, че определени политически сили си правят ПР със зимната обстановка в Североизточна България. „Никой не си е позволил – нито от правителството в оставка, нито аз, нито който и да е от кметовете, да си прави някакъв политически ПР. В този момент е неадекватно да се правят такива твърдения”, заяви кметът. И призова депутата да запали личния си автомобил и да дойде да види какво е състоянието в нашата област.
Кметът благодари на снегопочистващата фирма „А.С.А. България”. От 2 часа след полунощ на 6 януари екипите й работят по почистване на улиците на града. „Тези момчета и момичета се трудят неуморно. Не са спирани снегорините. Опесъчават и осоляват, избутват снега. Тези хора са от Добрич. Така че е нужно да им благодарим за добрата работа, за усърдието и за това , че не оставиха града да бедства”, каза кметът.
Йордан Йорданов изказа благодарност и на гражданите, които почистват пред домовете си, пред търговските обекти, както и част от тротоарите. „Благодаря на всички, които са съпричастни и разчистиха пред домовете си. Аз също съм разчистил пред моя вход, с помощта на съседите”, каза кметът.
 НДТ
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ БЛАГОДАРИ НА СНЕГОПОЧИСТВАЩАТА ФИРМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди