изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:59 EEST
ОСИГУРЕНА Е КРЪВТА, НЕОБХОДИМА ЗА 35-ГОДИШНИЯ ДЕСИСЛАВ    
НовиниОсигурена е кръвта, необходима за 35-годишния Десислав Иванов Димов от Добрич, който бе опериран в София, съобщи майка му Антоанета Малева.


Тя отправи зов за помощ за осигуряване на три банки кръв, без значение от кръвната група. Малева разказа, че синът й е в реанимация-неврохирургия "Пирогов" в София след претърпяна тежка гръбначно-мозъчна операция при проф. Габровски. На апела й откликнаха и много добричлии, но кръв можеше да се дари само Националния център по трансфузионна хематология в столицата. 
Десислав Димов е студент трета година в Колежа в Добрич на шуменския университет "Епископ Константин Преславски", специалност "Математика и информатика", когато на 28 август 2002 година претърпява автомобилна катастрофа. В следствие на нея има тежка гръбначно- мозъчна травма и е напълно обездвижен от кръста надолу.
През всичките тези 13 години са му правени много операции по стабилизирането му, но никога не са били живото- застрашаващи, каквато е последната. От миналата година започва изкривяване на стабилизацията и има счупен прешлен. Това налага да се направи нова операция за стабилизиране на гръбначния стълб. За съжаление след клинично обсъждане всички светила в неврохирургията отказват да я извършат поради факта, че се касае не за обикновен медицински казус, а за доста по-сложен, който е с риск за живота на Десислав. Единствено проф. Габровски в „Пирогов” поема тежкото решение и подготвя най-добрия екип от медици на Пирогов. Операцията е извършена успешно в края на м. г. НДТ
 


Сходни връзки

ОСИГУРЕНА Е КРЪВТА, НЕОБХОДИМА ЗА 35-ГОДИШНИЯ ДЕСИСЛАВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди