изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:29 EET
ИЗНЕНАДА ЛИ ЗИМАТА ЕНЕРГО ПРО, ИЛИ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМАТА И НА УПРАВАТА Й ДОБРУДЖАНЦИ СА ПОСЛЕДНА ГРИЖА    
Коментари В момента16 села от Добричка област са без електрозахранване. На 6 януари те бяха повече от сто. Информират ни, че екипи на Енерго Про отстраняват авариите. На пръв поглед добруджанци трябва да правят поклони на собствениците на чуждоземната фирма, че ги спасява от студа, че им решава съдбовен проблем в лютата зима. Трябва ли наистина добруджанци и България да се кланят на Енерго Про, или просто трябва да я изметат от държавата ни и държавата да вземе сама да отговоря за електроразпределението, както това се прави в много страни по света?


Аз и сега се чудя дали Енерго Про няма да начисли допълнителни разходи на тези, които остави без електрозахранване в критични зимни дни, като нанесе щети - материални и нематериални на хиляди семейства, и направи на луди институции - от военните поделения, та до оперативни щабове на всички нива.
Още в този момент искам да кажа, че това не се отнася до обикновените работни екипи на Енерго Про, които работят в тежки зимни условия срещу мизерни /за извършваната конкретна работа/ заплащания. Тези хора заслужават не само поздравления и благодарности, но и определени награди - има институции, които би трябвало да направят това.
Мисълта ми е за хищническото поведение на собствениците и управителите на Енерго Про, които на гърба на потребителите имат огромни заплати и привилегии, които постоянно увеличават цената на електрически ток за крайните потребители, които се гаврят с всевъзможни такси, лихви и какво ли не към местния най-вече среден и малък бизнес, към пенсионери и хорица, които стоят буквално гладни, за да имат по една лампа в домовете си и някакъв мъждукаш телевизор, откъдето да слушат прословутата им инквизиция...
Като данъкоплатец искам да знам Енерго Про плаща ли в момента разходите, които правят подпомагащите ги екипи на военните, на арендаторите, на пътните управления, на държавните институции.
Помните ли колко хора съкратиха чуждоземните електроразпределителни дружества, колко безпомощни останаха без специалисти, без техника по места, без обслужващ персонал, без дори офиси в помощ на потребителите? Помните ли гнева по протестите, а самозапалванията? Нещо да се промени към по-добро? Не ви ли спират електрозахранването, когато си искат? И винаги с оправданието по телефона, че има авария и дежурен екип работи по нея. Поне веднъж Енерго Про и подобните му да са ви платили поне един лев за това, че са ви оставили без ток - било през зимата, било през лятото?
Или държавниците ни са глупави, след като оставят Енерго Про и другите електроразпределителни дружества да правят когато си искат и както си искат за сметка на цената на тока, който ни продават, или са корумпирани същите ни държавници и вземат комисионни ли подаръци от същите фирми под една или друга форма - от отчитане на партии, до екскурзии и уважение по кръгли годишнини.
Може би е време умни адвокати да се заемат с корпоративни дела и народът да може да се намеси в договарянето на потреблението с Енерго Про и другите електроразпределителни дружества, време е и народът ни да може да съди Енерго |Про за авариите, за разтопените хладилници и повредени компютри, за непроизведената продукция. А защо, ще кажете, трябва това да направят умни адвокати? Нямаме ли си държавници, на които плащаме - било министър-председател, президент, министър и т.н.?
Иаме си, но те не са на страната на народа и на бизнеса. Те са на страната ни личните си сметки и личното си благоденствие.
Идват избори. Правете си сметката за Енерго Про и подлогите му ли ще гласувате, или за себе си.
Такъв е животът!
Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

ИЗНЕНАДА ЛИ ЗИМАТА ЕНЕРГО ПРО, ИЛИ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМАТА И НА УПРАВАТА Й ДОБРУДЖАНЦИ СА ПОСЛЕДНА ГРИЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди