изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:19 EEST
ЛЮТАТА ЗИМА ЗАТРУДНИ РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПАКЕТИ ОТ БЧК    
НовиниУсложнената зимна обстановка в Добричка област доведе до временно преустановяване на раздаването на хранителни продукти по програмата на Европейския съюз в някои общини, научи НДТ от директора на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов.

В Добрич раздаването спря в сряда. Мярката се предприема, за да опазят животът и здравето на екипа на БЧК, доброволците и на бенефициентите. Вече има случаи, когато възрастни хора, натоварени с помощите, падат по заснежените или заледени улици. Община Крушари е заредена с храни, но те се раздават само в общинския център. В останалите села ще започне по-късно. Същото е и в община Балчик - там помощи се предоставят само в Белия град, а по селата ще започне по-късно. Вчера трябваше да стартира дейността в община Каварна, но бе невъзможно да заредим, обясни д-р Еринозов. Когато това стане ще се изготви нов график.
Днес Областният съвет на БЧК ще направи опит да зареди Община Генерал Тошево. Там по график раздаването на храни трябва да започне от 16 януари. В общините Тервел и Добричка радването на хранителни пакети според предварителния график ще започне по-късно - съответно от  23 януари и от 30 януари. 
Д-р Еринозов посочи, че в склада на БЧК има достатъчно хранителни продукти. След подобряване на климатичните условия, раздаването на храните ще бъде възобновено. Нито един правоимащ няма да остане, без да е получил помощта, увери директорът на ОС на БЧК.
Подпомагането е по линия на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Правоимащи в Добрич са над 6000 жители на област Добрич. Те получават хранителни продукти на обща стойност 67,188 лева и с тегло 38,55 кг.  НДТ



 


Сходни връзки

ЛЮТАТА ЗИМА ЗАТРУДНИ РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПАКЕТИ ОТ БЧК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди