изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:19 EEST
Трендафил Величков: Новият лидер на АБВ Константин Проданов на 100 % олицетворява промяната, към която се стремим    
Политика София. Новият лидер на АБВ Константин Проданов на 100 % олицетворява промяната, към която се стремим. Това каза за Агенция „Фокус“ Трендафил Величков, говорител на ПП АБВ, член на Изпълнителното бюро на АБВ и зам.-председател на партията във връзка с избора на нов лидер на партията в лицето на Константин Проданов. Величков допълни, че той е също е подкрепил кандидатурата на Проданов за председател на АБВ.

„Това е нещо, което искаме да покажем на обществото, една модерна лява партия, която има висока степен на реактивност. Нещо, което е било наша цел дълги години. В политическото си слово президентът Първанов отбеляза какво не ни е достигало. Мисля, че с избора на Константин Проданов, с този непрестанен процес на обновление, който върви в партията, не само на хора, но и на идеи и на политики, и най-вече на начина за правене на политики, ще можем реално, че в една лява, модерна партия в България за първи път от 27 години вместо подмяна, както се случва в други партии, ще осъществим истинска промяна“, коментира Трендафил Величков. По думите му това ще бъде добре не само за АБВ, а за обществото и държавата, тъй като всичко го правят с тази цел.

София. Сред заместник-председателите на АБВ имам честта да бъда аз, както и г-жа Мариана Тодорова, която е говорител и зам.-председател на ПГ на АБВ, Марин Киров, председател на юридическия екип на АБВ и доц. Христо Михайлов. Това каза за Агенция „Фокус“ Трендафил Величков, говорител на ПП АБВ, член на ИБ на АБВ и зам.-председател на партията. „В бюрото вече официално получи статут и председателят на Гражданския съвет и кандидатът ни за вицепрезидент проф. Любомир Халачев. Общо взето това сме хора, които досега в голямата си част сме участвали в работата на Изпълнителното бюро и в Националния съвет и, които се нагърбваме с малко повече работа“, каза той. По думите му прави впечатление, че председателят и неговите заместници са хора в 40-те години. „Имахме заседание на Националния съвет и на коалиционния съвет. Даже вие ме хващате във време, в което току–що приключи председателския съвет, който свика новият председател“, коментира Трендафил Величков. „Видях ентусиазма на залата, видях как хората приеха тази промяна. Видях, че те единствено разбраха, че тя е осъзната и, както беше нашият девиз – ако искаме промяна в държавата, тя започва от нас и трябва да започне от нас. Можем да обобщим, че тази промяна започна“, допълни той.

София. 696 делегати на Втората сесия на Втория конгрес на АБВ подкрепиха кандидатурата на Константин Проданов за лидер на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Кандидатурата му остана единствена след като останалите 9 участници в лидерската надпревара си направиха самоотвод. От общо 704 делегати, 696 делегати гласуваха при явен вот „за“ Константин Проданов, „против“ - 3 трима, а „въздържали се“ - 5, с което той бе избран за лидер на АБВ.

 Кой е Константин Проданов (Справка на Агенция „Фокус“)


София. Константин Проданов е роден през 1977 г. в София. Завършил е международни отношения в Юридически факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 2001 г. магистратура по финанси в Токио, Япония. От 2001 – 2011 г. работи в банковия сектор в Токио, в някои от най-реномираните световни инвестиционни банки като ЮБиЕс и Голдмън Сакс, в качеството си на вицепрезидент на девизия „Търговия с деривативи”. В последната година на мандата на президента Георги Първанов е негов съветник по икономически и финансови въпроси. През 2014 г. е кандидат е за евродепутат от ПП АБВ на изборите за европейски парламент. Към момента той е финансист и икономически експерт към ПП АБВ. Работи като главен мениджър в инвестиционна компания в България. Владее английски, руски, японски и френски езици. Проданов е част от ПП АБВ още от самото й създаване.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Трендафил Величков: Новият лидер на АБВ Константин Проданов на 100 % олицетворява промяната, към която се стремим | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди