изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:04 EEST
Читател на годината за 2016 година отличи Регионална библиотека „Дора Габе”    
НовиниРегионална библиотека „Дора Габе” за поредна година се включва в кампанията „Читател на годината”, инициирана от Мария Габриел, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент.


Най-много книги, над 180,  през изминалата година е прочела  Гинка Щерева Димова от град Добрич, преподавател по български език и литература, на 64 години. Тя е постоянен читател на секторите Книгозаемане и  Изкуство в регионалната библиотека. Дългогодишният литератор в Езикова гимназия „Гео Милев”  остава вярна и днес на своите интереси и търсения на стойностни четива.
На предстоящата тържествена церемония в София на 21 януари в Дома на Европа ще се състои награждаването на отличените читатели с приза „Читател на годината”. Кратко видео, което ще бъде излъчено на церемонията, представя носителя на престижното отличие от нашата библиотеката и участието на културната институция в инициативата.
По традиция, библиотеката отличава своите най-активни читатели, в категории - до 14 годишна възраст и над 14 г., по време на големия празник на четящите хора на 23 април - Международния ден на книгата и авторското право, когато се провежда Маратона на четенето.

 


Сходни връзки

Читател на годината за 2016 година отличи Регионална библиотека „Дора Габе” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди