изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:57 EEST
РАЗПОРЕДИХА МЕРКИ СРЕЩУ ПТИЧИЯ ГРИП В ОБЩИНА БАЛЧИК    
ЗдравеВ сила са ограничителни мерки за стопаните в община Балчик, отглеждащи птици за собствена консумация, съобщи радио "Варна". Определени са на заседание на Общинската епизоотична комисия, проведено във връзка със заповед на министъра на земеделието и храните относно констатирани огнища на болестта инфлуенца по птиците в България.


Стопаните не бива да допускат излизането на птици извън дворовете, да няма контакти между домашни и диви птици. Разпорежданията на Общинската епизоотична комисия гласят още фуражът да се съхранява в закрити помещения, а при завишена смъртност на птиците да се сигнализира незабавно ветеринарния лекар или кмета на населеното място.
Задължение на кметовете по села е да провеждат контрол по спазване на решенията на комисията, а полицейските управления в Балчик и в Албена – да оказват съдействие за движението на птици при ограничителните мерки. Ангажимент на ловните дружинки е да сигнализират и предават всеки намерен труп на прелетна птици на участъковия ветеринарен лекар.
В сила е забрана за продажба, пазари и изложби на птици. На заседанието този месец зам.-председателят на комисията, ветеринарният лекар д-р Димитричка Щерионова подчерта, че заболяването инфлуенца по птиците е опасно за хората. На нашата територия засега обстановката е нормална, но реална опасност има от мигриращите прелетни птици от Румъния. НДТ

  1. ЗАСИЛЕНИ МЕРКИ СРЕЩУ ПТИЧИЯ ГРИП
  2. ЗАРАДИ ПТИЧИЯ ГРИП ЗАБРАНИХА ДОСТЪПА ДО ДУРАНКУЛАШКОТО И ШАБЛЕНСКОТО ЕЗЕРА
  3. В Румъния откриха щам на птичия грип
  4. ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ СРЕЩУ АФРИКАНСКА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ И ПТИЧИ ГРИП В ДОБРИЧ
  5. КОНСТАТИРАНО Е ОГНИЩЕ НА НЮКЯСЪЛСКА БОЛЕСТ


 


Сходни връзки

РАЗПОРЕДИХА МЕРКИ СРЕЩУ ПТИЧИЯ ГРИП В ОБЩИНА БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди